Waarom moet ik dit doen?

In Bangkok kun je eenvoudig fietsen met een gids. Er zijn diverse tours waarbij een gids je meeneemt naar de bijzondere plekjes in Bangkok. Waarbij je langs markten, tempels en talloze andere bezienswaardigheden komt.

Fietsen door Bangkok is de manier om de wereldstad te verkennen. Dit gaat onder leiding van een Nederlandse gids die hier al lang woont. De excursie is heerlijk relaxt met veel stops bij bezienswaardigheden onderweg. Ik deed deze tour en was aangenaam verrast.

De stad lijkt niet echt een stad om te fietsen. Het verkeer is altijd druk en er gebeuren gekke dingen. Zo lopen er soms zelfs nog olifanten tussen de vrachtwagens, tuk-tuks en auto’s. Overal steken mensen over en verkeersregels lijken nauwelijks aanwezig.

Zo ziet de excursie Fietsen door Bangkok er uit

Je moet overal om je heen kijken. Althans zo lijkt het. Maar de route voert via rustige wegen, zodat je het merendeel van het chaotische verkeer mist. Daarnaast zijn Nederlanders ervaren fietsers. Dus de meeste reizigers kunnen hier goed uit de voeten.

De gids helpt je daarbij, zodat je niet in de problemen komt. Bijvoorbeeld als je een enkele keer een drukke weg moet oversteken. Ik vond het veilig en zeker niet gevaarlijk om deze trip te doen. Al moet je natuurlijk wel opletten, maar dat moet je in ons land ook op de fiets. En je hebt dus geen haast, dat vond ik wel prettig.

De smalle straatjes van Chinatown zijn altijd levendig.
De smalle straatjes van Chinatown zijn altijd levendig. Corno van den Berg

De gids levert het bewijs. In de rustigere delen van deze wereldstad kun je eenvoudig op een fiets stappen en zo de stad verkennen. Al blijft het toch echt wel anders dan bij ons, maar is het wel een erg leuke ervaring.

Een sfeerbeeld op één van de kleine rivieren in Bangkok.
Een sfeerbeeld op één van de kleine rivieren in Bangkok. Corno van den Berg

Meerdere aanbieders van de tour fietsen door Bangkok

Inmiddels zijn er meerdere aanbieders van de excursie. Je kunt kiezen uit verschillende tours, die ook in lengte verschillen. Fietsen door Bangkok is een heerlijke introductie voor Thailand en de stad. Maar is ook perfect voor mensen die al een paar dagen in de stad zijn.

Corno’s reistips:

Bangkok heeft als stad veel te bieden. Bereid je trip goed voor zodat je maximaal kunt genieten.

Beste tijd:
De winter is feitelijk de beste tijd. Deze loopt van half oktober tot eind maart. Temperaturen zijn niet te hoog (gemiddeld tussen 25 en 30 graden) en is het meestal goed en droog weer. Dit is wel het hoogseizoen voor wat toeristen betreft, zeker rond de kerst en oud & nieuw.

De zomer begint in april, waarna de hitte aanhoudt tot en met juni. De stad zucht dan onder temperaturen die tegen de 40 graden kunnen lopen.

Het regenseizoen begint in juli en loopt door tot in oktober. Het regent niet de gehele dag, maar de buien zijn vaak wel stevig. Het aantal toeristen is dan wel veel minder dan in de winter.

Fietsen