James Bond-eiland

Wereldberoemd eiland waar de bekende pistoolscene werd gefilmd

James Bond-eiland is een wereldberoemde rots in Thailand. Dit beroemde eilanden ligt in de fraaie Phang Nga Bay, een gebied van zo'n 400 vierkante kilometer met meer dan 100 eilanden. Het kan hier erg druk worden, al kun je dit voorkomen. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan James Bond-eiland.

Deze rechtopstaande rots in zee heet eigenlijk Khao Phing Kan, maar de naam James Bond-eiland wordt door iedereen gebruikt. De pistool scene tussen Roger Moore (James Bond) en Christopher Lee op het strand kun je je misschien nog wel herinneren.

Al stamt de beroemde film The Man with the Golden Gun uit 1974. Maar het is een absolute filmklassieker. Dit is het eiland waar het beslissende gevecht werd gefilmd. De ondergrondse basis uit de film is natuurlijk niet echt. Maar regisseur Guy Hamilton heeft niet voor niets voor deze bijzondere plek in de Phang Nga Bay gekozen.

Sinds de film uit kwam is er een stormloop van fans, en elke andere toerist. Het strand staat inmiddels vol met souvenirstalletjes. Toch voel je je hier bijna een geheim agent. Maar het is er altijd druk merkte ik. Je kunt de rots en omgeving eenvoudig bezoeken. En er fraaie foto's maken.

De beroemde scene uit de film.

Overnachten in de omgeving

Er is een manier om de meeste toeristen voor te zijn. Je kunt in de omgeving overnachten, wat sowieso zeer de moeite waard merkte ik. Op de omliggende eilanden zijn diverse hotels, hostels en vakantiewoningen te boeken. Deze liggen vaak mooi in de natuur, zodat je idee krijgt van de heerlijke regio. Wees er wel op tijd bij, veel hotels zijn vaak ver van te voren volgeboekt.

Beste tijd voor James Bond-eiland

Dit eiland wordt letterlijk overlopen, helaas. Als je in de buurt overnacht kun je hier vroeg in de ochtend zijn. Na tien uur wordt het te druk met toeristen. Als je hier rond het middaguur komt is het licht voor foto’s ook niet echt goed meer. Het is dan veel te hard.

Een andere optie is tegen het vallen van de avond te arriveren. ook dan zijn de meeste toeristen weg en kun je vaak met mooi licht de omgeving ontdekken.

Maak een andere foto

De ruige omgeving van James Bond-eiland. ©Corno van den Berg

En probeer eens een andere foto te maken dan de meeste toeristen doen. Ik heb het ook geprobeerd. Er loopt een pad door het bos dat naast het beroemde rots ligt. Dan kun je tussen de bomen door dit soort foto's maken. Langs het wandelpad naar het strand heb je diverse mogelijkheden om door het bladerdak heen te fotograferen. Wat hele andere foto’s oplevert. 

Boek je excursie online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Thailand

Lees mijn Tips

alle 7 artikelen over Thailand

Bekijk alle artikelen