blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

James Bond-eiland

Wereldberoemd eiland waar de bekende pistoolscene werd gefilmd

James Bond-eiland is een wereldberoemde rots in Thailand. De pistool scene tussen Roger Moore (James Bond) en Christopher Lee op het strand kun je je misschien nog wel herinneren.

 Deze rechtopstaande rots in zee heet eigenlijk Khao Phing Kan, maar de naam James Bond-eiland wordt door iedereen gebruikt.

Al stamt de beroemde film The Man with the Golden Gun uit 1974. Maar het is een absolute filmklassieker. Dit is het eiland waar het werd gefilmd. De ondergrondse basis uit de film is natuurlijk niet echt. Maar regisseur Guy Hamilton heeft niet voor niets voor deze bijzondere plek in de Phang Nga Bay gekozen. 

Sinds de film uit kwam is er een stormloop van fans, en elke andere toerist. Het strand staat inmiddels vol met souvenirstalletjes. Toch voel je je hier bijna een geheim agent. Maar het is er altijd druk merkte ik. Je kunt de rots en omgeving eenvoudig bezoeken. En er fraaie foto's maken.

De beroemde scene uit de film.

Beste tijd voor James Bond-eiland

Zorg dat je hier vroeg in de ochtend bent, anders wordt het te druk met toeristen. Als je hier rond het middaguur komt is het licht voor foto’s ook niet echt goed meer. 

Een andere optie is tegen het vallen van de avond te arriveren. En probeer eens een andere foto te maken dan de meeste toeristen doen. Ik heb het ook geprobeerd. Er loopt een pad door het bos dat naast het beroemde rots ligt.

De ruige omgeving van James Bond-eiland. ©Corno van den Berg

Langs het wandelpad naar het strand heb je diverse mogelijkheden om door het bladerdak heen te fotograferen. Wat hele andere foto’s oplevert. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Thailand

Lees mijn Tips

alle 7 artikelen over Thailand

Bekijk alle artikelen