Angel Falls: Hoogste waterval ter wereld - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Angel Falls

Hoogste waterval ter wereld; idyllisch gelegen in het Amazonewoud

144

TOP 1.687

Angel Falls is de hoogste waterval ter wereld. Je vindt deze waterval in het machtige Canaima National Park. Dat bekend staat om de diverse tafelbergen. Een gebied waar Sir Conan Doyle op het idee kwam om The Lost World te schrijven. Tegenwoordig is het een van de grootste bezienswaardigheden van Venezuela.


Deze immense waterval is het absolute hoogtepunt van een bezoek aan Canaima. En voor velen zelfs van Zuid-Amerika. Niet alleen zijn hoogte is bijzonder, ook de omgeving is zeer de moeite waard.

Ontdek de beste bezienswaardigheden en excursies voor je bezoek aan Angel Falls. Zodat je het beste uit je bezoek naar Salto Angel, zoals hij lokaal heet, haalt. Neem de tijd voor deze plek, want het is imposant. Ga ook wandelen want de omgeving is fraai.

De cijfers van Angel Falls

De waterval alleen is al 979 meter hoog, waarvan het water in fases naar beneden valt. De langste vrije val is 807 meter. En dat is dan ook het deel dat je van verre al kunt zien.

Angel Falls of de Angel waterval.

Het is handig om een tour te boeken naar Angel Falls. Dan zie je allereerst de Ayuan Tepui. Tepui betekent tafelberg en het is duidelijk dat deze muur ver boven het regenwoud uit komt. En dan zie je ineens van bovenaf een waterval die zich een weg baant naar beneden. Maak kennis is Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld. In een decor waar je u tegen zegt.

En geheel passend bij de mystiek van dit gebied, weet niemand waar het water vandaan komt. Al is het waarschijnlijk condens van de wolken. Soms wordt het aangevuld met regen, waardoor de kracht van de waterval alleen maar toeneemt.

Bij zoveel natuurgeweld voel je je als mens klein. Het omliggende regenwoud zit vol met wilde dieren zoals jaguars, neusberen, brulapen en talloze kleurrijke vogels. Let goed op, dan zie je vanzelf leven in het jungle.

Angel Falls bij zonsopgang.

Zie Angel Falls bij zonsopgang

Bijna elke toerist die naar Canaima afreist ziet Angel Falls. Diegene die de waterval niet zien, zitten naar wolken te staren. Want er is een redelijke kans dat wolken de waterval verhullen. Zorg daarom dat je enkele dagen de tijd hebt om de waterval te zien. Er zijn diverse mogelijkheden om de waterval te beleven.

Loop naar Mirador Laime

Mirador Laime is een uitkijkpunt. Dat beroemd is geworden door de Letse ontdekkingsreiziger. Hij maakte in 1955 als eerste een pad door het oerwoud. Vanaf dit punt wordt Angel Falls het vaakst gefotografeerd. Je kunt het zo plannen dat je bij zonsopgang het beste uitzicht hebt. En dan is het relatief rustig. En hoor je alleen maar vogels om je heen.

Vaar in een curiara naar Angel Falls

De beste manier om Angel Falls te zien is vanuit een boot. Of eigenlijk een curiara, dit is een lange kano die nog door de lokale indianen wordt gebruikt. Je vaart rustig over de rivier, waarbij je alleen maar hoeft te kijken en te luisteren. Om je heen laten vogels en andere dieren zich horen. Ook hier geldt dat zo vroeg mogelijk de beste tijd is. Om veel dieren en weinig toeristen te zien.

Zwem onder Angel Falls

Wandelen naar de base van Angel Falls.

Je kunt in een uur naar Angel Falls toe wandelen. In een dicht regenwoud loop je naar de ‘base’ van Angel Falls. Het pad is vlak, totdat je bij de waterval komt. Ineens opent zich het landschap en zie je het water naar je toe vallen. In een storm van mist. Wat misschien wel het meest indrukwekkende zicht op de waterval is. En dan kun je zwemmen in het koude water dat nooit een kans krijgt om op te warmen. Maar als je hier toch bent …

Canaima National Park

Los Llanos

Los Llanos
Los Llanos is een immens moerasgebied in het zuiden van Venezuela. In het regenseizoen overstroomt de savanne rondom de Orinoco-rivier. Dit is een immens moeras en het leefgebied van de llaneros. Dit zijn keiharde cowboys die het vee mennen. Maar dit is ook het leefgebied van opvallend veel wilde dieren.Los Llanos is een gebied dat elk jaar maandenlang volledig onder water verdwijnt door de overstromende Orinoco-rivier. Complete bossen en savannes verdwijnen. Kenmerkend voor het gebied is de grote diversiteit aan dieren die hier leven.
Lees verder

Orinoco-rivier

Orinoco-rivier
De Orinoco-rivier is bezongen en verguisd. De Orinoco is een van de grootste en meer bekende rivieren op aarde. De Orinoco Delta is het omliggende gebied. Die vooral door Venezuela stroomt. Deze levensader ontspringt in de Sierra Parima in het Hoogland van Guyana, dat vlak bij de grens met Brazilië ligt. Het is een rivier van immense proporties.De Orinoco-rivier is met 2.140 km een van de langste rivieren ter wereld. Hij ontspringt in het hoogland van Guyana en eindigt in de Atlantische Oceaan.
Lees verder

Roraima

Roraima
Roraima is met 2.810 meter de hoogste tafelberg ter wereld. Hij maakt onderdeel uit van het indrukwekkende Canaima National Park. Het merendeel ligt in Venezuela, al vind je ook delen van deze imposante berg in Brazilië en Guyana.De tafelberg is uniek. Bekend van boeken, maar tegenwoordig is het vooral een heerlijk avontuur. Je kunt de berg beklimmen, maar ook in de omgeving wandelen.
Lees verder

Sapo waterval en Sapito waterval

Sapo waterval en Sapito waterval
De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen in Canaima National Park zijn beroemd. Deze watervallen liggen vlak bij elkaar. En als je het indrukwekkende Canaima bezoekt moet je deze twee wel even meepakken. Neem de tijd voor deze bezienswaardigheden in Venezuela.De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen zijn anders dan de meeste watervallen. Waar je kunt zwemmen en zelf op onderzoek kan gaan.
Lees verder

alle 8 artikelen over Venezuela

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.