Sapo waterval en Sapito waterval

Bijzondere watervallen in Canaima in Venezuela

De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen in Canaima National Park zijn beroemd. Deze watervallen liggen vlak bij elkaar. En als je het indrukwekkende Canaima bezoekt moet je deze twee wel even meepakken. Neem de tijd voor deze bezienswaardigheden in Venezuela.

De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen zijn anders dan de meeste watervallen. Waar je kunt zwemmen en zelf op onderzoek kan gaan.

In en rond de tafelbergen van Canaima kun je diverse watervallen zien. Waarvan er verschillende dicht bij elkaar liggen. Het is er heerlijk ruig en je kunt hier diverse excursies maken. Ontdek de beste tips voor je bezoek aan de Sapo en Sapito watervallen.

Salto El Sapo

De Sapo-waterval in Canaima van achteren.

De Sapo Waterval is daarvan een van de meest bekende. Het is ook de grootste van de twee. Sapo betekent kikker en deze waterval is breed. Maar hij is vooral bijzonder omdat je er onderdoor kunt lopen. Zodat je fraaie foto’s kunt maken. En je kunt hier zwemmen. Wat heerlijk is na een dagje wandelen en zweten. Let wel op de stroming, al is dat meestal geen probleem.

Salto El Sapito

Sapito betekent kleine kikker, al is niet helemaal duidelijk waarom. Als je hier bent zal je iets opvallen. Het water heeft een rode kleur. Dit komt door de diverse mineralen in de bodem.

Overigens zitten hier overal mineralen in het water. Maar hier is de kleur het meest rood. Als de stroming niet te heftig is kun je naar de top van deze waterval klimmen.

Laguna de Canaima

Deze watervallen liggen dicht bij de Laguna de Canaima. Deze lagune is ook perfect voor foto’s. Je ziet hier drie beroemde tafelbergen op de achtergrond. Kijk maar. Met wat geluk zie je hier ook leguanen. Ze liggen hier vaak op de rotsen en zijn te herkennen aan hun groene kleur.

De Sapo waterval en Sapito waterval.

Hoe kom ik bij Sapo en Sapito watervallen?

Als je de tour naar de wereldberoemde Angel Falls doet, zitten deze watervallen er meestal bij. Meestal, dus let goed op. Het zou zonde zijn als je deze twee watervallen mist.

alle 8 artikelen over Venezuela

Bekijk alle artikelen