Roraima

Hoogste tafelberg ter wereld en je kunt hem beklimmen

Roraima is met 2.810 meter de hoogste tafelberg ter wereld. Hij maakt onderdeel uit van het indrukwekkende Canaima National Park. Het merendeel ligt in Venezuela, al vind je ook delen van deze imposante berg in Brazilië en Guyana.

De tafelberg is uniek. Bekend van boeken, maar tegenwoordig is het vooral een heerlijk avontuur. Je kunt de berg beklimmen, maar ook in de omgeving wandelen.

Alsook de omliggende bergen, behoren tot de grote natuurwonderen op aarde. Waar je je als mens nietig voelt. En je je keer op keer kunt verwonderen over de schoonheid van dit landschap.

Klimmen naar de top van Roraima

Een van de meest excursies is het beklimmen van Roraima. Dit kan onder begeleiding van een gids. Het is een pittige, maar ook ongekend fraaie tour. Waarbij je onderweg kunt kamperen. Zodat je de zonsopgang en zonsondergang kunt beleven.

Vraag ter plekke naar de mogelijkheden voor deze trip. Je gaat in een groepje, waarbij een kok eten voor je maakt. Je draagt zelf je slaapspullen, de tenten worden door een drager meegenomen. De dag er op ga je Roraima op en daal je ook weer af. 

Kamperen voor de imposante tafelberg Roraima.

Het pad is steil, maar het uitzicht fenomenaal. Als je eenmaal boven bent verandert het landschap. Ineens zie je rotsen die door de erosie de meest vormen hebben. Met opvallend rode poelen die vol met water staan. 

Op dit soort tafelbergen is de erosie het best te zien in de talloze kloven van honderden meters diep en de vele zinkgaten. Ook hier zijn talloze vreemde rotsen te zien. En kom je langs openliggende kwartsaders waar de kristallen je tegemoet blinken. 

De top van Roraima is bizar mooi.

De Río Caroní ontstaat hier uit talloze stroompjes en levert elektriciteit op voor honderdduizenden mensen in Venezuela. Het zegt iets over de krachten die spelen in het gebied. Een ding is zeker. Als je hier bent besef je vanzelf dat dit een van de absolute attracties op aarde is. 

alle 8 artikelen over Venezuela

Bekijk alle artikelen