Waarom moet ik hier heen?

De Burj Khalifa is het zoveelste kunstje dat in Dubai is geflikt. En waar je oprecht stil van wordt. Ga er maar eens voor staan, dan zie je hoe hoog hij is. En je kunt ook naar binnen, vanwaar je een ongekend uitzicht over de stad (en de omgeving) hebt. En je vindt er winkels, hotels en restaurants.

De bouw van de Burj Khalifa in 2004 en in mei 2008 bereikte het al een hoogte van 636 meter, waarmee hij de titel overnam van de Taipei 101 in Taiwan. Op 4 januari 2010 werd het gebouw, dat in eerste instantie Burj Dubai heette, officieel geopend. En kreeg het officieel de hoogte van 828 meter toegewezen.

Tijdens de opening werd de toren herdoopt tot Burj Khalifa, wat een verwijzing is naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan. Hij is president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van het naburige Abu Dhabi. Deze oliestaat voorkwam eind 2009 het failliet van Dubai met een lening van maar liefst 50 miljard.

Het gebouw is vanuit heel Dubai en omgeving zo’n beetje te zien. De beste tijd is vroeg in de ochtend of juist in de namiddag als de zon onder gaat.

Meer informatie: www.burjkhalifa.ae

Corno’s reistips:

Dubai is een intrigerende stad. Je kunt er een stedentrip naar toe maken van een aantal dagen, maar ook bezoeken tijdens een stop-over naar een andere verre bestemming. Dubai is steeds vaker een hub voor vliegmaatschappijen. Verleng je stop-over met 1 of 2 nachten.

Beste tijd:
Dubai kan het gehele jaar worden bezocht, en bijna alle attracties zijn het gehele jaar te bezoeken. Maar de temperaturen zijn het koelst van eind september tot eind april. Dan is het meestal zo’n 20 tot 25 graden overdag en ’s nachts rond de 10 graden.

Van mei tot en met september kan de temperatuur in de stad 40 graden worden, met uitschieters naar boven… In de woestijn kan het dan nog warmer worden.