Een cabin in Grand Teton.
Een houten cabin in Grand Teton. Corno van den Berg

Grand Teton Nationaal Park ligt ten zuiden van Yellowstone Nationaal Park. En lijkt daardoor onder te sneeuwen, maar dit hoeft niet. Je kunt de parken vrij eenvoudig combineren. Wat aan te raden is, want deze bergen zijn opvallend anders dan in Yellowstone.

Twee herten in Grand Teton.
Twee herten in Grand Teton. Corno van den Berg

Volgens geologen is Grand Teton een van de jongste bergketens van Noord-Amerika, al maakt hij wel onderdeel uit van de Rocky Mountains. Er zijn in dit park 12 pieken die hoger zijn dan 3.650 meter. De hoogste is Grand Teton met een top van 4.198 meter, waarnaar het park is vernoemd.

Een gaffelbok in Grand teton.
Een mannetjesgaffelbok in Grand teton. Corno van den Berg

Wilde dieren
Grand Teton is een goede plek om wilde dieren te spotten. Met een beetje geluk zie je hier zwarte beren lopen, maar vooral ook diverse soorten herten, gaffelbokken (pronghorns), dikhoornschapen (bighorn sheep), maar ook rivierotters, bevers en natuurlijk de guitige wangzakeekhoorns.

Grand Teton National Park in de herfst.
Grand Teton National Park in de herfst. Corno van den Berg

Dit is een bijzondere plek. Dit park heeft een steppeklimaat, met extreme temperaturen. De hoogste temperatuur in de zomer is zo’n 34 °C en de laagste temperatuur in de winter bedraagt maar liefst −43 °C. Gemiddeld valt er bijna 5 meter cm sneeuw per jaar, waardoor het park vaak tussen begin november en eind april bedekt is met sneeuw.

Paardrijden in Grand Teton.
Een van de leukste excursies: Paardrijden in Grand Teton. Corno van den Berg

Meer info:
Als je Yellowstone via de zuidelijke route verlaat rij je zo Grand Teton binnen. Andersom kan ook natuurlijk. En zie je al snel de beroemde bergen aan de rechterkant opduiken. Terwijl daarvoor een grote vlakte met een rivier te zien is. Een wonderlijk landschap.

Het eerste ochtendlicht op de bergen van Grand Teton.
Het eerste ochtendlicht op de bergen van Grand Teton. Corno van den Berg

Corno’s reistips:
 
Bij de diverse bezoekerscentra kun je informatie krijgen over de wandelroutes, het weer en de dieren die je hier kunt spotten.
 
Het mooiste licht heb je in de vroege ochtend en in de namiddag als de zon onder gaat. Je kunt zowel in het park als net erbuiten overnachten in het stadje Jackson Hole.
 
Meer informatie: www.nps.gov/grte