Waarom moet ik hier heen?

Zambia behoort bij de onbekendere parels van Afrika. Veel toeristen bezoeken alleen de beroemde Victoria-watervallen, die op de grens met Zimbabwe liggen. Maar volgens kenners is het ook één van de beste safari-gebieden ter wereld.

Zambia is volgens kenners een van de beste landen om op safari in Afrika. En als ik eerlijk ben; het is mijn favoriet. De natuur is hier overweldigend, met ongekend veel wilde dieren. Waaronder veel dieren die je op andere plekken niet ziet, of minder goed. Die zich relatief eenvoudig laten zien, dankzij de decennialange bescherming.

Het land is echter minder bekend als andere safarilanden. Denk aan Zuid-Afrika, Botswana en Tanzania bijvoorbeeld. Veel toeristen bezoeken alleen de beroemde Victoria-watervallen, die op de grens met Zimbabwe liggen.

Maar Zambia herbergt ook één van de beste safarigebieden ter wereld; South-Luangwa National Park. Een immens natuurgebied met veel wild en weinig toeristen. Wat je goed merkt in South-Luangwa en het moeilijk te bereiken North-Luangwa.

Wie een rondreis door Zambia maakt, ontmoet ook de vriendelijke bevolking, wat een extra dimensie aan je bezoek geeft.

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Zambia kun je zelf regelen of een rondreis samenstellen. Hierbij een aantal handige tips.