Microlight vliegen boven Victoria-Watervallen

Zie de beroemde watervallen vanuit een klein open vliegtuigje

In een microlight boven de beroemde Victoria-watervallen vliegen is uniek. Je hebt de ervaring van een vogel, en krijgt het ook te zien vanuit het perspectief van een vogel.

De meeste toeristen stappen in een helikopter. Maar het kan ook anders. Bij de Victoria-watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia kun je met een microlight (een klein open vliegtuigje) de lucht in. Voel de wind in je haren. En zelfs het opspattende water. 

Je voelt de kracht van het water en je hoort het gedonder van het water dat naar beneden stort. Maar je voelt ook de wind, terwijl de piloot je het en ander uitlegt. Dit is een bijzondere ervaring in Afrika, dat is zeker.

Hoe ziet een excursie er uit?

Een microlight is een klein open vliegtuigje met één propeller. Ondanks de helm geeft het je het gevoel van een vogel. En dit minuscule vliegtuigje neemt je na een korte vlucht mee naar de watervallen. Waar je in cirkels boven de watervallen vliegt.

En op je gemak de Zambezi-rivier kunt bekijken en zien hoe al het water over de rotsen naar benden valt. Ook kun je goed zien waar het water heen gaan en hoe de verschillende dorpen er om heen liggen. Tevens zie je de toeristen op de diverse uitkijkpunten staan.

Een tocht is niet er lang. Voor je het weet sta je weer beneden. Zorg dus dat je genoeg foto’s maakt. Of beter nog: Maak een video met een GoPro of iets dergelijks. Zodat je het later nog eens rustig terug kunt bekijken. De moeite waard is het zeker.

Bekijk de video van een tocht met de microiight:

Is het veilig?

De microlights zijn relatief nieuw en modern. Ze worden goed onderhouden en ongevallen zijn schaars. Maar het kan altijd gebeuren. Zorg sowieso voor een goede reisverzekering.

Beste tijd:

Het weer (lees de wind) moet meewerken voor deze excursie. Boek vooraf en zorg dat je in je agenda iets meer tijd hebt in dit gebied als het weer niet meewerkt. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden.

alle 11 artikelen over Zambia

Bekijk alle artikelen