Bungeejumpen bij Vic Falls

Voel de adrenaline bij een van de machtigste watervallen op aarde

Het is wel even slikken: een bungeejump met de woeste Zambezi-rivier voor je. Maar ook diep onder je. Welkom in het ruige deel van de beroemde Victoria-watervallen.

Volgens kenners biedt de 111 meter hoge brug over de Zambezi een ongekend uitzicht, dat nog extra voor adrenaline zorgt. Vic Falls is ruig. Hier wringt het water van de Zambezi zich door de wereldberoemde kloof. Wat op zich al bijzonder is om te zien. Maar hier is veel meer te doen. Waaronder een excursie die bij adrenaline junkies op hun Bucket List staat. Maar ook als je slechts één keer een bungeejump wil wagen, is dit een zeer goede optie.

Waarom deze bungeejump?

Toeristen van over de gehele wereld komen om hier te bungeejumpen. Oftewel aan een touw de diepte in springen. Het kan vanaf de 111 meter hoge brug over de rivier. Het is zeker niet de hoogste bungeejump, maar wel een van de mooiste door het landschap om je heen. Waarbij je springt in ‘no mans land’, want de rivier hoort feitelijk bij geen land.

De brug van waaraf je springt ligt officieel aan de kant van Zimbabwe, al kun je ook eenvoudig vanuit Zambia deze excursie maken. Neem wel je paspoort mee. Durf jij de sprong te wagen?

Meer informatie: shearwatervictoriafalls.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zambia

Lees mijn Tips

alle 11 artikelen over Zambia

Bekijk alle artikelen