blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Devil’s Pool

Zwem op het randje van de Victoria-watervallen

De Devil’s Pool, de naam zegt genoeg. Dit natuurlijk ontstaan zwembad ligt op het randje van de beroemde Victoria-watervallen. Ja, dit is gevaarlijk. Al gebeuren er zelden ongelukken.

Concluderend; dit is één van de meest vreemde plekken om te zwemmen in de wereld. Vandaar dat hij erg populair is. Zoals gezegd is het ook wel gevaarlijk; je moet erg opletten hier.

Vlak voordat het water over de afgrond valt komt het water van de Zambezi-rivier bijna tot stilstand. Je kunt tot op enkele centimeters van de rand zwemmen. En zelfs naar de rand toe gaan. Zodat je kunt zien hoe het water naar beneden stort. En ja, er zijn hier ongelukken gebeurd in het verleden. Het is een unieke excursie in Afrika.

De Devil's Pool in Victoria Falls is een uniek zwembad. Vlak voordat het water de afgrond in stort, kun je zwemmen in een ondiepe plek waar de stroming beperkt is. Durf jij?

Bekijk hoe toeristen Devil’s Pool beleven:

Locatie Devil’s Pool

De Devil’s Pool ligt aan de kant van Zambia. Wie aan de Zambiaanse kant loopt langs de rivier ziet de plek vanzelf. Hier zie je zowel mensen zwemmen, als ook foto’s maken. En ja, het levert bijzondere fotomomenten op. Echt iets voor durfals. 

Ook vanuit het naastgelegen Zimbabwe kun je eenvoudig de Devil’s pool bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld te voet de brug over steken. Je moet wel je paspoort meenemen als je de grens over wil steken. 

Let op!

Let op: De stroming is hier minimaal, maar toch. Check vooraf wel goed hoe sterk de waterstroom is, want je kunt hier niet altijd zwemmen …

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zambia

Lees mijn Tips

alle 11 artikelen over Zambia

Bekijk alle artikelen