Kajakken bij Perito Moreno in Los Glaciares

Peddelen tussen brokken ijs in Argentinië

Kajakken op een meer met ijsbergen van de beroemde Perito Moreno-gletsjer. Het is een bijzondere excursie in het Los Glaciares National Park. Het klinkt net zo gaaf als het is. Dit natuurgebied in Argentinië is onderdeel van het ruige Patagonië.

Kajakken tussen ijsbergen; jezelf klein voelen tussen zoveel natuurgeweld. Het kan onder meer bij Upsala-gletsjer, waar talloze afgebroken stukken ijs rond drijven. En je peddelt met een gids overal door heen.

Beroemde gletsjer

Het ijs komt van de beroemde Perito Moreno-gletsjer zorgt voor talloze brokken ijs. Deze drijven langzaam over het water. Ze verschillen van formaat, maar zijn bijna allemaal opvallend blauw gekleurd door de vele mineralen in het water.

Hoe ziet de excursie er uit?

Jij kunt tussen de ijsschotsen kajakken onder leiding van een ervaren gids. Vooraf krijg je uitleg over het kajakken, je veiligheid en andere regels om je aan te houden. Natuurlijk krijg je een zwemvest mocht je in het water terecht komen. Maar de gids is ervaren en zorgt ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. 

Deze tour is een perfecte manier om dit ruige gebied te ontdekken. Zorg dat je warme kleding bij je hebt, die makkelijk zit. Vraag ter plekke in het nationaal park naar de mogelijkheden. Deze excursie hangt (logischerwijs) erg van het weer af. Maar uniek is het wel.

Meer informatie: miloutdoor.com.ar

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen