Ruta de Los Seismiles

Ruta 60 is de mooiste bergweg langs vulkanen in Argentinië

Ruta de Los Seismiles behoort tot de mooiste wegen op aarde. In het kort wordt hij Ruta 60 genoemd en loopt van net buiten Cordoba in Argentinië naar de grens met Chili. De route is zo’n 200 km lang. Ik heb hem gereden en was verbaasd dat hij niet bekender is. Je rijdt langs wonderlijke vulkanen, bergmeren met dieren als flamingo’s en een uitzicht dat continu veranderd.

De Ruta de Los Seismiles; oftewel de route van de zesduizenders. De naam zegt al genoeg. Dit is een bergweg die je langs extreem hoge vulkanen, bergmeren en immense rotspartijen leidt.

De route van de Ruta de Los Seismiles

Deze route is nog lekker avontuurlijk. Je kunt beginnen in Cordoba, maar de meeste reizigers starten in de buurt van Tinogasta. De weg slingert van hier door de bergen. Je komt bij de grens bij Paso de San Francisco, waar je kunt omkeren. Al kun je ook doorrijden tot in Chili, waar hij overgaat in de 31. En je meteen al een ongekend blauw bergmeer tegen komt.

De vele vulkanen onderweg

Onderweg kom je de volgende vulkanen tegen: El Muerto (6.486), San Francisco (6.016 meter) en Incahuasi (6.638 meter). Laatstgenoemde is ook vanuit Chili te zien.

Let ook op of je vicuña’s ziet, dit zijn een soort wilde lama’s. Deze dieren zie je niet al te vaak. Ook kun je ookvossen tegen komen. En haasmuizen, een soort chinchilla.

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen