Wandel op het ijs van Perito Moreno-gletsjer

Voel het ijs, zie ijspieken en misschien zelfs ijsgrotten

De immense ijsmassa van de Perito Moreno-gletsjer kun je op met een bijzondere excursie. Deze gletsjer ligt in Los Glaciares National Park in het zuiden van Argentinië. Het is een bijzonder gevoel het ijs op te gaan. Waar je je als mens heel nietig bij voelt. 

Maar je moet hier eigenlijk wel het ijs op. En voelen hoe het kraakt en hoe deze massa continu in beweging is. Dit is hoe ruig Patagonië kan zijn.

De beroemde Perito Moreno-gletsjer moet je beleven. De beste manier is te voet. Met je crampons (en een gids) kun je hier een trekking doen over het extreem blauwe ijs. De tocht wordt afgesloten met een drankje met ijs; van de gletsjer...

Hoe ziet deze excursie er uit?

Een ijsgrot in de Perito Moreno-gletsjer met een excursie.

Je maakt kennis met je gids en krijgt uitleg over de gletsjers. Alsook hoor je over diverse veiligheidsmaatregelen. Je krijgt een helm, crampons (een soort stijgijzers zodat je niet uit glijdt) en als je wilt een ijsbijl. De gids gaat voorop en wijst je op allerlei bezienswaardigheden. Zoals gevaarlijke cravasses (steile kloven in het ijs), maar ook kleine meertjes van smeltwater.

Ook zul je dwalen langs vreemde pieken van ijs. De gids kent de route goed en kiest alleen een pad over hard en veilig ijs. Als ze er zijn, kun je zelfs een ijsgrot in. Maar deze verschijnen en verdwijnen weer, dus je krijgt vooraf geen garantie. 

Het unieke drankje na afloop

Na afloop krijg je een drankje aangeboden. Met daarin een klein stukje ijs van de gletsjer. En dat smaakt heel best, geloof me.

Hoe boek ik deze excursie?

Je kunt vooraf je plekje op deze tour regelen. Al kan het ook ter plekke, maar dan loop je het risico dat de excursies vol zitten. Ik heb het destijds van te voren geregeld, omdat dit bovenaan mijn wensenlijstje stond in Los Glaciares.

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen