Waarom moet ik hier heen?

De beroemde Perito Moreno-gletsjer moet je beleven. De beste manier is te voet. Met je crampons (en een gids) kun je hier een trekking doen over het extreem blauwe ijs. De tocht wordt afgesloten met een drankje met ijs; van de gletsjer...

De Perito Moreno-gletsjer in Los Glaciares National Park in Argentinië is immens. Een gevaarte van ijs, waar je je als mens heel nietig bij voelt.

Maar je moet hier eigenlijk wel het ijs op. En voelen hoe het kraakt en hoe deze massa continu in beweging is. Dit is hoe ruig Patagonië kan zijn.

Hoe ziet deze excursie er uit?

Je maakt kennis met je gids en krijgt uitleg over de gletsjers. alsook diverse veiligheidsmaatregelen. Je krijgt een helm, crampons (zodat je niet uit glijdt) en als je wilt een ijsbijl. De gids gaat voorop en wijs je op allerlei bezienswaardigheden. Zoals gevaarlijke cravasses (steile kloven in het ijs), maar ook kleine meertjes van smeltwater.

Ook zul je dwalen langs vreemde pieken van ijs. De gids kent de route goed en kiest alleen een pad over hard en veilig ijs. Als ze er zijn, kun je zelfs een ijsgrot in. Maar deze verschijnen en verdwijnen weer, dus je krijgt vooraf geen garantie. Na afloop krijg je een drankje aangeboden. Met daarin een klein stukje ijs van de gletsjer. En dat smaakt heel best, geloof me.