Zeeolifanten en zeeleeuwen excursie op Valdes

Alsof je middenin een natuurdocumentaire loopt

Op het Valdes-schiereiland in het zuiden van Argentinië kun je talloze zeeolifanten en zeeleeuwen zien. Deze dieren leven in grote kolonies langs de kust. Denk aan veertig tot honderd dieren bij elkaar. Soms leven ze zij aan zij, maar ook vaak apart. Dit is één van de mooiste excursies in Patagonië.

Het gehele jaar kun je hier luidruchtige, maar ook machtige zeeolifanten zien. Alsook speelse zeeleeuwen. Dit is een van de absolute hoogtepunten van dit wonderlijke schiereiland.

Hoe ziet een excursie met zeeolifanten en zeeleeuwen er uit?

De diverse kolonies vind je meestal op privéterrein. Mede daarom kun je vaak alleen met een gids op pad. Met hem of haar loop je naar de diverse kolonies en kun je bijzonder gedrag zien. Zoals tijdens de paartijd als de imposante mannetjes zich laten gelden tegenover andere mannetjes. Met maar een doel; alle vrouwtjes in de kolonie.

Een jonge zeeolifant bij Valdes in Argentinië.

Ook leuk is om te zien hoe de jonge dieren met elkaar spelen op het strand. Alles is eigenlijk een heerlijk natuurspektakel. Het gaat trouwens om de zuidelijke zeeolifant. Er is ook een noordelijke zeeolifant. Dit dier zie je langs de westkust van Noord-Amerika.

Hoe boek ik deze excursie?

Het beste kun je deze excursie vooraf boeken. Dit kan bij diverse reisaanbieders. Al kun je ter plekke ook een tour boeken in de lokale hosteria’s bijvoorbeeld. Vraag er naar. Wees er wel op tijd bij, want deze excursies zijn populair. En terecht.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Argentinië

Lees mijn Tips

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen