Waarom moet ik hier heen?

Bolivia is een land dat tot de verbeelding spreekt. Het ligt voor een groot deel hoog in het Andesgebergte, waardoor het klimaat een stuk koeler is.  Wie hier rondreist merkt dat het veel bezienswaardigheden heeft. Die anders zijn dan in de omliggende landen.

De eerste inwoners waren indianen, die rond 1400 worden verdreven door de Inca’s. Die op hun beurt, ruim honderd jaar later, worden verdreven door de Spanjaarden.

In Bolivia kun je nog dwalen door de bergen en de dalen. Zoals de zoutmeren van Salar de Uyuni en het regenwoud van de Amazone in Madidi. Maar ook het beroemde Titicacameer is de moeite waard.

Dit immense meer met de beroemde rieteilanden is het leefgebied van de Uros-indianen. Tiwanaku is een mysterieuze Pre-Inca stad op enkele tientallen kilometers van het Titicacameer. Over de bewoners is bijna niets bekend.

Tot slot is er Noel Kempff Mercado National Park, een hooggelegen natuurgebied met opvallend veel wilde dieren. Een rondreis langs alle hoogtepunten is een bijzondere ontmoeting met Zuid-Amerika. En heel divers.

Corno’s reistips:

Als je door Bolivia wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Veelal wordt een reis door Bolivia gecombineerd met Peru. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.