Bolivia: De 15 Beste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Bolivia

Gelegen hoog in de Andes, met unieke cultuur en opmerkelijk veel natuur

Bolivia is een land dat tot de verbeelding spreekt. Het ligt voor een groot deel hoog in het Andesgebergte, waardoor het klimaat een stuk koeler is.  Wie hier rondreist merkt dat het veel bezienswaardigheden heeft. Die anders zijn dan in de omliggende landen.

De eerste inwoners waren indianen, die rond 1400 worden verdreven door de Inca’s. Die op hun beurt, ruim honderd jaar later, worden verdreven door de Spanjaarden.

In Bolivia kun je nog dwalen door de bergen en de dalen. Zoals de zoutmeren van Salar de Uyuni en het regenwoud van de Amazone in Madidi. Maar ook het beroemde Titicacameer is de moeite waard.

Dit immense meer met de beroemde rieteilanden is het leefgebied van de Uros-indianen. Tiwanaku is een mysterieuze Pre-Inca stad op enkele tientallen kilometers van het Titicacameer. Over de bewoners is bijna niets bekend.

Tot slot is er Noel Kempff Mercado National Park, een hooggelegen natuurgebied met opvallend veel wilde dieren. Een rondreis langs alle hoogtepunten is een bijzondere ontmoeting met Zuid-Amerika. En heel divers.

Alle 10 Bucket List Tips voor Bolivia

Madidi National Park

Madidi National Park
Madidi National Park in Bolivia is volgens wetenschappers één van de meest rijke gebieden ter wereld. Zowel wat dierenleven als plantenleven betreft. Je kunt Madidi bezoeken, of althans kleine delen er van. Wat een heerlijk avontuur is. Zeker omdat je niet weet welke van de bezienswaardigheden je gaat zien. Want veel van de attracties zijn de dieren die hier leven.Dit is de plek waar de Andes overgaat in de Amazone, oftewel besneeuwde bergen die overgaan in nevelwoud en via droge wouden uiteindelijk uitmonden in laagland regenwoud en pampa. Waardoor je een grote diversiteit aan landschappen kunt zien.  Met ongekend veel dieren.
Lees verder

Mountainbiken op The Death Road

Mountainbiken op The Death Road
Mountainbiken op The Death Road in Bolivia. Het klinkt net zo gaaf als het is. En ook wel uitdagend, want je moet echt wel opletten. Al kun je eenvoudig de rand van de weg vermijden door aan de kant van de rotswand te gaan rijden. Maar ook dan nog is voorzichtigheid geboden. Met name op de stukken waar het nat is door regen bijvoorbeeld. Zeker is dat deze excursie je adrenaline zal geven. The Death Road werd lang beschouwd als de gevaarlijkste weg ter wereld. Tegenwoordig is de weg het domein van mountainbikers. En ook jij kunt deze toch doen. Wat zeer avontuurlijk is.
Lees verder

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni is een unieke zoutvlakte in Bolivia. En hij is groot, maar vooral ook mooi. En je kunt hem relatief eenvoudig beleven; in een groep of individueel. Dit gebeurt met een jeep of andere vierwielaangedreven auto. Al kun je ook zelf er naar toe rijden met je huurauto. Dit zijn de beste tips en alle attracties zodat je het optimale uit je reis haalt.
Lees verder

Slaap in een zouthotel in Uyuni

Titicacameer

Titicacameer
Het Titicacameer ligt op de grens van Bolivia en Peru. Je kunt het meer vanuit beide landen bezoeken. Er worden diverse excursies aangeboden om het meer en haar unieke bewoners te bezoeken. Daarnaast kun je goed wandelen in deze omgeving.Lake Titicaca is een van de meest beroemde meren van Zuid-Amerika. En verreweg het grootste. En dat op een hoogte van 3.810 meter. Dit zijn de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je bezoek aan het Titicacameer.
Lees verder

Zie de Salar de Uyuni-spiegel na regen

Zie de Salar de Uyuni-spiegel na regen
Na regen verandert de beroemde Salar de Uyuni in een spiegel. Het regent alleen zelden in Uyuni, dus je moet het goed plannen. En juist dit moment doet talloze fotografen en natuurliefhebbers deze plek in Bolivia bezoeken.Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Die jaarlijks verandert in de grootste spiegel ter wereld. Na een regenbui blijft het water een tijdje liggen. Dit is een wonderlijk fenomeen, dat ideaal is voor foto’s en video’s.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.