Waarom moet ik hier heen?

In het regenseizoen komt er een laagje water te liggen op de zoutvlakte van Uyuni. De kans is dan groot dat je een bijzonder spiegeleffect te zien krijgt. Waarna mensen bizarre foto's kunnen maken. Probeer het maar.

Salar de Uyuni in Bolivia is de grootste zoutvlakte ter wereld. Die jaarlijks verandert in de grootste spiegel ter wereld. Na een regenbui blijft het water een tijdje liggen. Dit is een wonderlijk fenomeen, dat ideaal is voor foto’s en video’s.

Beste tijd:

Het grootste deel van het jaar is Uyuni gortdroog. Er valt dan zelden regen. Op een paar maanden na, maar dan ook niet elke dag. Het plannen is dus lastig, omdat je afhankelijk bent van het weer. Of eigenlijk, van een regenbui.

Het regenseizoen van Salar de Uyuni is van december tot en met maart. Maar dit betekent niet dat het altijd regent. En een bui kan zeer lokaal zijn. Mocht je het missen, niet getreurd. Een bezoek aan Uyuni is altijd magisch…

Zo mooi is het in februari 2019:

Video en foto's spiegel Uyuni

Om de Spiegel van Uyuni te zien moet je dus wat geluk hebben. Je kunt het weerbericht in de gaten houden, maar vooral ook de lokale bevolking vragen. Zij ‘lezen’ de wolken en weten wanneer je op pad moet.

Corno’s reistips:

Als je door Bolivia wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Veelal wordt een reis door Bolivia gecombineerd met Peru. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.