Zie de Salar de Uyuni-spiegel na regen

Na regen verandert Salar de Uyuni in de grootste spiegel op aarde

Na regen verandert de beroemde Salar de Uyuni in een spiegel. Het regent alleen zelden in Uyuni, dus je moet het goed plannen. En juist dit moment doet talloze fotografen en natuurliefhebbers deze plek in Bolivia bezoeken.

Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Die jaarlijks verandert in de grootste spiegel ter wereld. Na een regenbui blijft het water een tijdje liggen. Dit is een wonderlijk fenomeen, dat ideaal is voor foto’s en video’s.

Beste tijd voor de spiegel in Uyuni

De spiegel van Salar de Uyuni is uniek in de wereld.

Het grootste deel van het jaar is Uyuni gortdroog. Er valt dan zelden regen. Op een paar maanden na, maar dan ook niet elke dag. Het plannen is dus lastig, omdat je afhankelijk bent van het weer. Of eigenlijk, van een regenbui.

Het regenseizoen van Salar de Uyuni is van december tot en met maart. Maar dit betekent niet dat het altijd regent. En een bui kan zeer lokaal zijn. Mocht je het missen, niet getreurd. Een bezoek aan Uyuni is altijd magisch.

Om de spiegel van Uyuni te zien moet je dus wat geluk hebben. Je kunt het weerbericht in de gaten houden, maar vooral ook de lokale bevolking vragen. Zij kennen de wolken goed en weten wanneer je op pad moet. En wanneer je weer moet vertrekken.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Bolivia

Lees mijn Tips

alle 9 artikelen over Bolivia

Bekijk alle artikelen