blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Athabasca Falls

Volgens velen de mooiste waterval in de Canadese Rockies

Athabasca Falls is een beroemde waterval in Jasper Nationaal Park. Dit natuurgebied ligt in het westen van Canada. De waterval ligt fraai voor een berg en is zeer imposant. Ook de kloof waar het water instroomt is de moeite waard. Daarnaast zijn er meer attracties om te zien.

De Athabasca-waterval wordt vaak over het hoofd gezien. Maar deze waterval is absoluut een stop waard. Ook al omdat hij naast de weg ligt. Waardoor je Athabasca Falls eenvoudig kunt bezoeken. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Athabasca Falls.

Uitzichtpunten op Athabasca Falls

Er zijn diverse platforms gemaakt vanwaar je de waterval en omgeving goed kunt zien. Dit heeft voordelen. Ten eerste kun je vanaf de meeste goed foto’s maken. Ten tweede omdat je zo op plekken kunt komen die anders onbereikbaar zijn. 

Met name in de vroege ochtend is het hier fraai. En ben je veel andere bezoekers voor. Als de zon schijnt kun je een regenboog zien in de mist die ontstaat door het vallende water.

De kloof

Vergeet niet te zien waar het water blijft na de waterval. Het wringt zich tussen de rotsen door. Door de eeuwen heen heeft het hier dus een pad gebaand. Het is zeer indrukwekkend om te zien. En dat moment is perfect voor foto’s. Zodat je net even andere foto’s hebt dan de meeste toeristen.

De kloof van Athabasca Falls is ook fraai.

Raften bij de Athabasca Falls

Op het laagste punt kun je gaan raften. Je ziet hier de plastic boten het water in gaan en de rivier af zakken. Dit zijn pittige tochten, maar wel erg gaaf. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden voor deze excursie.

De cijfers van de Athabasca-waterval:

Deze waterval is niet bijzonder door zijn omvang. Hij is maar 23 meter hoog en slechts 18 meter breed. Maar de ligging is fenomenaal. Athabasca Falla ligt tussen een bos naaldbommen met op de achtergrond een machtige berg. Zodat elke foto hier de moeite waard wordt.

Beste tijd voor Athabasca Falls

Zowel in de zomer, het voorjaar als de winter is deze waterval fraai. Hou er wel rekening mee dat de waterval in de winter en voorjaar veel meer water heeft dan in de herfst. 

Maar, in de herfst komen er de kleuren van de bladeren bij. Let op, dit zijn alleen de loofbomen, die dan her en der een gele of rode tint geven. Zeer de moeite waard.

Hoe kom ik er?

Je kunt hem eenvoudig bereiken via de beroemde Icefields Parkway (Highway 93), tussen de plaatsen Banff en Jasper.

Boek je excursie online

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen