Waarom moet ik hier heen?

De Athabasca Falls is een beroemde waterval in Jasper Nationaal Park. Hij is niet hoog of breed, maar door zijn ligging erg fraai. Dit is ruig Canada. En hij is opvallend eenvoudig te bereiken.

De Athabasca-waterval wordt vaak over het hoofd gezien. Maar deze waterval in Canada is absoluut een stop waard. Ook al omdat hij naast de weg ligt en je hem dus eenvoudig kunt bereiken. Hij behoort tot het Jasper Nationaal Park en ligt vlakbij het beroemde Banff Nationaal Park.

De cijfers van de Athabasca-waterval:

Deze waterval is niet bijzonder door zijn omvang. Hij is maar 23 meter hoog en slechts 18 meter breed. Maar de ligging is fenomenaal. De Athabasca-waterfall ligt tussen een bos naaldbommen met op de achtergrond een machtige berg. Zodat elke foto hier de moeite waard wordt.

Beste tijd:

Zowel in de zomer, het voorjaar als de winter is deze waterval fraai. In de herfst komen er de kleuren van de bladeren bij. Let op, dit zijn alleen de loofbomen, die dan her en der een gele of rode tint geven. Zeer de moeite waard.

Hoe kom ik er?

Je kunt hem eenvoudig bereiken via de beroemde Icefields Parkway (Highway 93), tussen de plaatsen Banff en Jasper.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.