Columbia Icefield Skywalk

Uniek glazen uitkijkplatform in Jasper National Park met onder meer zicht op gletsjers

De Columbia Icefield Skywalk is een groot glazen platform bij de beroemde Columbia Icefield. Het is een van de bezienswaardigheden van het Jasper National Park. Het biedt een bijzondere blik op de bergen, de gletsjer en alles er om heen. Maar, het is niet het beste uitkijkpunt op de Athabasca Glacier. Je ziet hem links, maar er zit een gedeelte van de heuvel voor. Dit zijn de beste tips om de Columbia Icefield Skywalk te bezoeken.

Dit uitkijkpunt behoort tot de meest bijzondere delen van de Rocky Mountains. Je vindt de Columbia Icefield Skywalk in het westen van Canada. Sinds 2014 kent Jasper National Park de Columbia Icefield Skywalk. De 35 meter lange glazen boardwalk hangt boven de Sunwapta Vallei. Je kijkt het diepe gletsjerdal in, zoals normaal gesproken alleen de arenden doen.

Je moet niet al te bang zijn, al geeft de Columbia Icefield Skywalk je het gevoel dat je er elk moment doorheen kunt zakken. Daarom gaat ook niet iedereen er op, let maar op. Al is het wel een bijzondere ervaring. Maar je moet het dus durven om deze attractie te bezoeken.

Het uitzicht vanaf de Columbia Icefield Skywalk.

Hoe kom ik bij de Columbia Icefield Skywalk?

De attractie is te bereiken via Highway 93 tussen Lake Louise en het stadje Jasper. De prijs is stevig, waardoor je je moet afvragen of het de moeite waard is. Want in dit deel van Canada zie je om elke bocht een heerlijk landschap.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten in Jasper National Park

Dit natuurgebied is groot en perfect om meerdere dagen te verblijven. Er zijn zowel in het park als er net buiten diverse hotels te vinden. Ook zijn er enkele bed & breakfasts en appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want tijdens de vakanties is het snel volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties in de omgeving

Beste tijd om te gaan

De beste tijd om te gaan is in de namiddag als het licht zacht is. En dan vermijd je ook de grote groepen, waardoor je beleving een stuk minder is. En de kans op wilde dieren zoals berggeiten en herten is er ook.

Hou er wel rekening mee dat dit een populaire excursie is voor veel bezoekers aan Jasper National Park. Waardoor hier geregeld bussen vol met toeristen stoppen. En je beleving ineens verandert. Daarom is het slim om je bezoek aan te passen.

Boek je excursie online

Meer artikelen over Jasper National Park