Waarom moet ik hier heen?

Sinds 2014 kent Jasper National Park de Columbia Icefield Skywalk. De 35 meter lange glazen boardwalk hangt boven de Sunwapta Vallei. Je kijkt het diepe gletsjerdal in, zoals normaal gesproken alleen de arenden doen.

De Columbia Icefield Skywalk is een groot glazen platform bij de beroemde Columbia Icefield. Het is een van de bezienswaardigheden van het Jasper National Park. Het biedt een bijzondere blik op de bergen, de gletsjer en alles er om heen. Maar, het is niet het beste uitkijkpunt op de Athabasca Glacier. Je ziet hem links, maar er zit een gedeelte van de heuvel voor.

Dit uitkijkpunt behoort tot de meest bijzondere delen van de Rocky Mountains. Je vindt de Columbia Icefield Skywalk in het westen van Canada.

Je moet niet al te bang zijn, al geeft de Columbia Icefield Skywalk je het gevoel dat je er elk moment doorheen kunt zakken. Daarom gaat ook niet iedereen er op, let maar op. Al is het wel een bijzondere ervaring. Maar je moet het dus durven om deze attractie te bezoeken.

Het uitzicht vanaf de Columbia Icefield Skywalk.
Het uitzicht vanaf de Columbia Icefield Skywalk.

Hoe kom ik bij de Columbia Icefield Skywalk?

De attractie is te bereiken via Highway 93 tussen Lake Louise en het stadje Jasper. De prijs is stevig, waardoor je je moet afvragen of het de moeite waard is. Want in dit deel van Canada zie je om elke bocht een heerlijk landschap.

Beste tijd:

De beste tijd om te gaan is in de namiddag als het licht zacht is. En dan vermijd je ook de grote groepen, waardoor je beleving een stuk minder is. En de kans op wilde dieren zoals berggeiten en herten is er ook.

Hou er wel rekening mee dat dit een populaire excursie is voor veel bezoekers aan Jasper National Park. Waardoor hier geregeld bussen vol met toeristen stoppen. En je beleving ineens verandert. Daarom is het slim om je bezoek aan te passen.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.brewster.ca

Skywalk