Waarom moet ik hier heen?

Sunwapta Falls is de kroon op de Sunwapta-rivier in Jasper National Park in Canada. Het is een van de vele watervallen hier, maar wel een van de mooiste. Die je van dichtbij kunt zien.

De Sunwapta-waterval staat ook bekend als Sunwapta Falls. Deze waterval is 18 meter hoog en bijna tien meter breed. Sunwapta Falls ligt fraai in het ruige landschap van Jasper National Park in het westen van Canada.

Je kunt deze waterval opvallend goed zien. En hij is in combinatie met de omliggende bergen zeer indrukwekkend. In elk moment van het seizoen. Met name in het voorjaar is hij fraai door het vele smeltwater. Dat vaak opvallend blauw van kleur is door de vele mineralen in het water. Ook in de winter is Sunwapta Falls meer dan fraai. Je ziet dan het water en de sneeuw in een ongekend ruig landschap.

Sunwapta Falls in de winter.
Sunwapta Falls in de winter.

Hoe kom ik er?

De Sunwapta-waterval is eenvoudig te bereiken via de Icefields Parkway. Hij ligt zo’n 600 meter van deze weg af. En is te voet te bereiken.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.