Sunwapta Falls

Fraaie waterval in een indrukwekkend landschap

De Sunwapta-waterval staat ook bekend als Sunwapta Falls. Deze waterval is 18 meter hoog en bijna tien meter breed. Sunwapta Falls ligt fraai in het ruige landschap van Jasper National Park in het westen van Canada.

Sunwapta Falls is de kroon op de Sunwapta-rivier in Jasper National Park in Canada. Het is een van de vele watervallen hier, maar wel een van de mooiste. Die je van dichtbij kunt zien.

Je kunt deze waterval opvallend goed zien. En hij is in combinatie met de omliggende bergen zeer indrukwekkend. In elk moment van het seizoen. Met name in het voorjaar is hij fraai door het vele smeltwater. Dat vaak opvallend blauw van kleur is door de vele mineralen in het water. Ook in de winter is Sunwapta Falls meer dan fraai. Je ziet dan het water en de sneeuw in een ongekend ruig landschap.

Sunwapta Falls in de winter met sneeuw en ijs.

Overnachten in Jasper National Park

Dit natuurgebied is groot en perfect om meerdere dagen te verblijven. Er zijn zowel in het park als er net buiten diverse hotels te vinden. Ook zijn er enkele bed & breakfasts en appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want tijdens de vakanties is het snel volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties in de omgeving

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Hoe kom ik er?

De Sunwapta-waterval is eenvoudig te bereiken via de Icefields Parkway. Hij ligt zo’n 600 meter van deze weg af. En is te voet te bereiken. Het kan hier wel erg druk worden, het beste kun je vroeg op de dag of juist laat op de dag de waterval bezoeken. 

Meer artikelen over Jasper National Park