blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Maligne Lake

Beroemd meer in de Rockies met een eiland met naaldbomen in het midden

Maligne Lake is het mooiste meer in het beroemde Jasper National Park. Het meer in Canada is beroemd vanwege de omgeving met gletsjers. Bijzonder is ook het felblauwe water door de vele mineralen. Dit komt vooral door Spirit Island, een eilandje in het meer. Op het eiland groeien enkele naaldbomen. Mede hierdoor is Maligne Lake erg populair bij fotografen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Maligne Lake. Met daarbij ook leuke excursies om te doen. 

Het Maligne meer ligt op een hoogte van 1.670 meter. Het meer zelf is 22,5 kilometer lang, maar de meeste bezoekers zien alleen de oever. Wat zonde is, want Maligne Lake is een van de mooiste landschapen die je kunt zien. Met onder meer drie gletsjers die hangen op de bergtoppen. Dit bijzondere meer is eenvoudig bereikbaar. Maar voor de mooiste plek in het meer moet je wel wat moeite voor doen. Wat je bezoek extra leuk maakt. Het meer ligt in de Rocky Mountains in het westen van Canada. 

Cruise naar Spirit Island

Het machtige Spirit Island in Maligne Lake.

Spirit Island is volgens velen de mooiste plek op de gehele Rocky Mountains. Sterker nog, het is een van de vaakst gefotografeerde plekken in Canada. Het is een piepklein eilandje in Maligne Lake met daarop een groepje naaldbomen. En ja, je hebt waarschijnlijk wel foto’s of ansichtkaarten gezien met dit plaatje.

Maar Spirit Island is niet eenvoudig bereikbaar. Je moet maar liefst 8,7 kilometer varen naar het eilandje. Dit kan met een cruise op Maligne Lake. Er zijn talloze keuzes, waaronder speciale excursies voor fotografen. Of je moet een kajak of kano huren en er zelf naar toe peddelen. Je kunt helaas niet wandelen naar Spirit Island. 

Overnachten in Jasper National Park

Dit natuurgebied is groot en perfect om meerdere dagen te verblijven. Er zijn zowel in het park als er net buiten diverse hotels te vinden. Ook zijn er enkele bed & breakfasts en appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want tijdens de vakanties is het snel volgeboekt.

Boek je excursie online

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen