Waarom moet ik hier heen?

Maligne Lake is een bijzonder meer in de Rocky Mountains. Het is eenvoudig bereikbaar. Maar de mooiste plek moet je wel wat moeite voor doen. Wat je bezoek extra leuk maakt.

Maligne Lake is het mooiste meer in het beroemde Jasper National Park. Het meer is beroemd vanwege de omgeving met gletsjers. En het felblauwe water door de vele mineralen. Alsook vanwege Spirit Island, een eilandje in het meer. Met daar enkele naaldbomen. Mede hierdoor is Maligne Lake erg populair bij fotografen. Sterker nog, het is een van de vaakst gefotografeerde plekken in Canada. Het meer ligt in de Rocky Mountains in het westen van Canada.

Het Maligne meer ligt op een hoogte van 1.670 meter. Het meer zelf is 22,5 kilometer lang, maar de meeste bezoekers zien alleen de oever. Wat zonde is, want Maligne Lake is een van de mooiste landschapen die je kunt zien. Met onder meer drie gletsjers die hangen op de bergtoppen.

Bezienswaardigheden Maligne Lake:

Cruise naar Spirit Island

Het machtige Spirit Island in Maligne Lake.
Het machtige Spirit Island in Maligne Lake.

Spirit Island is volgens velen de mooiste plek op de gehele Rocky Mountains. Het is een piepklein eilandje in Maligne Lake met daarop een groepje naaldbomen. En ja, je hebt waarschijnlijk wel foto’s of ansichtkaarten gezien met dit plaatje.

Maar Spirit Island is niet eenvoudig bereikbaar. Je moet maar liefst 8,7 kilometer varen naar het eilandje. Dit kan met een cruise op Maligne Lake. Er zijn talloze keuzes, waaronder speciale excursies voor fotografen. Of je moet een kajak of kano huren en er zelf naar toe peddelen. Je kunt helaas niet wandelen naar Spirit Island.

Boek je excursie online:

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meren