Waarom moet ik hier heen?

Wat is er lekkerder dan relaxen in lekker warm water na een dag in de bergen? Het kan op diverse plekken in het westen van Canada. Miette Hot Springs is minder bekend, maar ligt mooi.

Miette Hot Springs ligt in het beroemde Jasper National Park. Door een constante toevoer van heet water kun je hier heerlijk badderen na een dag wandelen. Met een uitzicht waar je u tegen zegt. Op de beroemde Rocky Mountains namelijk.

Deze warmwaterbron is veel minder bekend dan Banff Upper Hot Springs, maar wel mooier en beter. Lange tijd lagen de bronnen op een moeilijk te bereiken plek. Pas in 1934 werd er een weg naar de bronnen aangelegd, al zijn er dan wel enkele huisjes waar je je kon omkleden en kon overnachten.

Tegenwoordig wordt het water gekoeld tot zo’n 40 graden, omdat het met 54 graden te warm voor ons lichaam is. Zodat je optimaal kunt genieten van dit relaxmoment. En je lichaam de rust krijgt die het nodig zal hebben na een paar dagen in de bergen.

Meer informatie: www.hotsprings.ca

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

HeetwaterbronnenWellness