Waarom moet ik deze route nemen?

De Icefields Parkway is een van de mooiste ritten die je door Canada kunt maken. Achter elke bocht wacht weer een nieuw uitzicht, dat misschien nog wel mooier is dan de vorige.

De Icefields Parkway is een 230 kilometer lange weg die dwars door het beroemde Banff National Park en Jasper National Park loopt. Dit is de Rocky Mountains in optima forma. De weg biedt talloze attracties onderweg.

De bergweg heeft als naam Highway 1. Hij start bij het bekende
Lake Louise en eindigt in het noordelijker gelegen dorp Jasper. de Icefields Parkway laat je alle elementen van de Rocky Mountains zien. Denk aan rijden langs bergen, gletsjers, alpenweiden en natuurlijk de beroemde turkooizen meren. Het is eenvoudig om diverse stops te maken. Dit zijn de beste tips voor deze heerlijke autoroute.

Waarschuwingsborden langs de Icefields Parkway.
Waarschuwingsborden langs de Icefields Parkway.Corno van den Berg

Bezienswaardigheden Icefields Parkway:

Lake Louise

Bij het meer, of eigenlijk het gelijknamige dorp, begint de Icefields Parkway. Het is meteen een van de absolute hoogtepunten van de reis. Zorg dat je hier op tijd bent. Waardoor je de meeste andere toeristen voor bent.

> Zie mijn tips voor Lake Louise

Banff National Park

De weg vervolgt door het beroemde Banff National Park. Rij niet te hard. Je hebt hier een goede kans om dieren onderweg te spotten. Waaronder een eland, maar ook bijvoorbeeld zwarte beer en bruine beer. En dat alles zie je in een heerlijk ruig landschap.

> Zie mijn tips voor Banff National Park

Peyto Lake

Peyto Lake behoort tot de meest fraaie meren ter wereld. Het meest opvallende is een deel van het felblauwe meer lijkt op de kop van een vos.

> Zie mijn tips voor Peyto Lake

Moraine Lake

Moraine Lake is een felblauw meer dat wordt gevoed door gletsjerwater. Dit meer moet je echt beleven. En daarvoor moet je de wandelschoenen aandoen. Er zijn diverse wandelroutes.

> Zie mijn tips voor Lake Moraine

Sunwapta Falls

Sunwapta Falls is de kroon op de Sunwapta-rivier. Je kunt deze waterval opvallend goed zien. En hij is in combinatie met de omliggende bergen zeer indrukwekkend. In elk moment van het seizoen.

> Zie mijn tips voor Sunwapta Falls

Athabasca Falls

Athabasca Falls is volgens velen de mooiste waterval in de Canadese Rockies. Hij is niet hoog of breed, maar door zijn ligging erg fraai. Ook de kloof waar het water instroomt is de moeite waard.

> Zie mijn tips voor Athabasca Falls

Een mannetjeshert op de Icefields Parkway.
Een mannetjeshert op de Icefields Parkway.

Athabasca Glacier

De Athabasca Glacier is de meest bekende en toegankelijke gletsjer van de Rockies. Via diverse excursies kun je hier het ijs op. De gletsjer ligt pal naast de Icefields Parkway.

> Zie mijn tips voor Athabasca Glacier

Columbia Icefield

Het Columbia Icefiels is een enorm ijsveld in de Rocky Mountains. Waartoe ook de Athabasca Glacier behoort, maar ook 6 andere gletsjers. Die je op diverse manieren kunt ontdekken.

> Zie mijn tips voor Columbia Icefield

Columbia Icefield Skywalk

De Columbia Icefield Skywalk is een uniek glazen uitkijkplatform in Jasper National Park met onder meer zicht op gletsjers en een waterval.

> Zie mijn tips voor Columbia Icefield Skywalk

Jasper National Park

Jasper National Park is de Canadese wildernis ten voeten uit. Met opvallend veel wilde dieren die je kunt ontmoeten. Waar je goed kunt wandelen langs watervallen, heetwaterbronnen en gletsjers.

> Zie mijn tips voor Jasper National Park

Maligne Lake

Maligne Lake is een beroemd meer in de Rockies met een eiland met naaldbomen in het midden. Spirit Island is een van de vaakst gefotografeerde plekken in Canada.

> Zie mijn tips voor Maligne Lake

In hoeveel dagen kan ik de Icefields Parkway rijden?

Het kan op een dag, maar dat is zonde. Ik heb er een week overgedaan met alle stops onderweg. Er is zo ongekend veel te zien. En je kunt hier heerlijk wandelen.

Je kunt op talloze plekken onderweg kamperen. Ook zijn er diverse hotels en lodges. Neem de tijd, zodat je maximaal kunt genieten van de omgeving. Ga elke dag vroeg op pad, zodat je de meeste andere toeristen niet tegen komt.

Meer informatie: https://icefieldsparkway.com

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Autoroutes