blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Icefields Parkway

De mooiste autoroute van Canada

De Icefields Parkway is een 230 kilometer lange weg die door het beroemde Banff National Park en Jasper National Park loopt. Dit is de Rocky Mountains in optima forma. De weg biedt talloze attracties onderweg. Het is eenvoudig om diverse stops te maken. Lees hier mijn tips voor de beste bezienswaardigheden langs Icefields Parkway.

De bergweg heeft als naam Highway 1. Hij start bij het bekende Lake Louise en eindigt in het noordelijker gelegen dorp Jasper. Deze bergweg laat je alle elementen van de Rocky Mountains zien. Denk aan rijden langs bergen, gletsjers, alpenweiden en natuurlijk de beroemde turkooizen meren.

Waarschuwingsborden langs de Icefields Parkway. ©Corno van den Berg

De Icefields Parkway is een van de mooiste ritten die je door Canada kunt maken. Achter elke bocht wacht weer een nieuw uitzicht, dat misschien nog wel mooier is dan de vorige. Het beste kun je de tijd nemen voor deze weg. Natuurlijk kun je hem in een dag rijden, maar dat is zonde. Er is zoveel te zien, dat zul je al snel merken.

Dieren onderweg

Een mannetjeshert op de Icefields Parkway.

Je verwacht het misschien niet, als je ziet hoeveel verkeer er over deze weg rijdt. Maar hier worden talloze wilde dieren gespot. Denk aan beren, herten en nog veel meer. Ik ging hier vaak vroeg op pad, als de meeste dieren actief zijn. En ik kwam opvallend veel wildlife tegen. Hou dus je ogen open, rij niet te hard en voor je het weet sta je oog in oog met een van de bewoners.

Lake Louise

Lake Louise in Banff NP is het meest gefotografeerde meer van de Rockies in Canada.

Bij het meer, of eigenlijk het gelijknamige dorp, begint de Icefields Parkway. Het is meteen een van de absolute hoogtepunten van de reis. Zorg dat je hier op tijd bent. Waardoor je de meeste andere toeristen voor bent.

Zie mijn tips voor Lake Louise

Banff National Park

Banff National Park bezoeken met alle bezienswaardigheden.

De weg vervolgt door het beroemde Banff National Park. Rij niet te hard. Je hebt hier een goede kans om dieren onderweg te spotten. Waaronder een eland, maar ook bijvoorbeeld zwarte beer en bruine beer. En dat alles zie je in een heerlijk ruig landschap.

Zie mijn tips voor Banff National Park

Peyto Lake

Peyto Lake in Canada.

Het beroemde Peyto Lake behoort tot de meest fraaie meren ter wereld. Het meest opvallende is een deel van het felblauwe meer lijkt op de kop van een vos. Er zijn diverse wandelpaden en uitkijkpunten.

Zie mijn tips voor Peyto Lake

Moraine Lake

Wandelen naar de oever van Moraine Lake.

Moraine Lake is een felblauw meer dat wordt gevoed door gletsjerwater. Dit meer moet je echt beleven. En daarvoor moet je de wandelschoenen aandoen. Er zijn diverse wandelroutes.

Zie mijn tips voor Lake Moraine

Sunwapta Falls

Sunwapta Falls is de kroon op de Sunwapta-rivier. Je kunt deze waterval opvallend goed zien. En hij is in combinatie met de omliggende bergen zeer indrukwekkend. In elk moment van het seizoen. 

Zie mijn tips voor Sunwapta Falls 

Athabasca Falls

Athabasca Falls in Canada bezoeken.

Volgens velen zijn de Athabasca Falls de mooiste waterval in de Canadese Rockies. Al wordt hij toch nog veel overgeslagen. Hij is niet hoog of breed, maar door zijn ligging erg fraai. Ook de kloof waar het water instroomt is de moeite waard. 

Zie mijn tips voor Athabasca Falls

Athabasca Glacier

Athabasca Glacier is de meest bekende en toegankelijke gletsjer van de Rockies in Canada.

De Athabasca Glacier is de meest bekende en toegankelijke gletsjer van de Rockies. Via diverse excursies kun je hier het ijs op. De gletsjer ligt pal naast de Icefields Parkway en is eenvoudig te bezoeken.

Zie mijn tips voor Athabasca Glacier

Columbia Icefield

Columbia Icefield in Canada is een enorm ijsveld in de Rocky Mountains en kun je op diverse manieren kunt ontdekken.

Het Columbia Icefield is een enorm ijsveld in de Rocky Mountains. Waartoe ook de Athabasca Glacier behoort, maar ook 6 andere gletsjers. Die je op diverse manieren kunt ontdekken.

Zie mijn tips voor Columbia Icefield

Columbia Icefield Skywalk

Columbia Icefield Skywalk is een uniek glazen uitkijkplatform in Jasper National Park, Canada, met onder meer zicht op gletsjers.

De Columbia Icefield Skywalk is een uniek glazen uitkijkplatform in Jasper National Park met onder meer zicht op gletsjers en een waterval.

Zie mijn tips voor Columbia Icefield Skywalk

Jasper National Park

Jasper National Park is de Canadese wildernis ten voeten uit.

Jasper National Park is de Canadese wildernis ten voeten uit. Met opvallend veel wilde dieren die je kunt ontmoeten. Waar je goed kunt wandelen langs watervallen, heetwaterbronnen en gletsjers.

Zie mijn tips voor Jasper National Park

Maligne Lake

Het machtige Spirit Island in Maligne Lake.

Maligne Lake is een beroemd meer in de Rockies met een eiland met naaldbomen in het midden. Spirit Island is een van de vaakst gefotografeerde plekken in Canada.

Zie mijn tips voor Maligne Lake

Overnachten langs de Icefields Parkway

In deze regio moet je meerdere nachten verblijven om alles te ontdekken. Denk aan minimaal drie nachten. Er zijn meerdere hotels die je kunt boeken. Al vind je hier ook bed & breakfasts, campings en appartementen. Wees er wel op tijd bij, want dit is het meest populaire gebied in West-Canada. Zeker in de vakanties zijn veel hotels volgeboekt.

In hoeveel dagen kan ik de Icefields Parkway rijden?

Het kan op een dag, maar dat is zonde. Ik heb er een week overgedaan met alle stops onderweg. Er is zo ongekend veel te zien. En je kunt hier heerlijk wandelen. 

Je kunt op talloze plekken onderweg kamperen. Ook zijn er diverse hotels en lodges. Neem de tijd, zodat je maximaal kunt genieten van de omgeving. Ga elke dag vroeg op pad, zodat je de meeste andere toeristen niet tegen komt.

Meer informatie: icefieldsparkway.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen