Waarom moet ik hier heen?

De Cabot Trail is een heerlijke autoroute/ Je rijdt voornamelijk langs de kust, waarbij het uitzicht na elke bocht veranderd. Neem de tijd voor deze heerlijke route. Waarbij je een grote kans hebt om dieren te zien.

De Cabot Trail is volgens velen de mooiste autoroute van Canada. En zeker van het oostelijk gelegen Nova Scotia. Je rijdt tegen de achtergrond van een ruige kust en bergtoppen. Maar ook langs meren, waar je perfect even kunt stoppen.

De route voert over Cape Breton Island. De route is vernoemd naar John Cabot. Deze ontdekkingsreiziger arriveerde 1497 op dit eiland landde vanuit Europa. Vermoedelijk, want echt bewijs is er niet.

De slingerende Cabot Trail in Canada.
De slingerende Cabot Trail in Canada.

De route van de Cabot Trail

Het complete rondje is 298 km lang. Waar je zo’n drie tot vier dagen over kunt doen. Het is het beste om de Cabot Trail te beginnen vanuit Margaree Forks of Baddeck. Omdat het een rondje eindig je ook weer hier. Het beste kunt je tegen de klok in rijden. Dan zijn de uitzichten imposanter.

Bezienswaardigheden Cabot Trail:

Uisge Ban Waterfall

De Uisge Ban Waterfall ligt in het gelijknamige Provincial Park. Hier kun je lekker wandelen tot je bij de 100 meter hoge waterval komt. Je vindt de waterval net buiten het stadje Baddeck.

Ingonish Beach

Het strand Ingonish Beach langs de Cabot Trail.
Het strand Ingonish Beach langs de Cabot Trail.

Ingonish Beach is een fraai strand. met name bij eb zie je hier goudgeel zand, met kleine kiezels. Je kunt langs het strand wandelen. Of, op een warme zomerdag, het frisse water in duiken.

Lakies Head

Lakies Head is beroemd om zijn walvissen. Stop even hier en ga even zitten. Met wat geluk zie je deze machtige dieren voorbij komen. Soms worden hier ook orka’s gespot. Het is een perfecte plek voor een picknick.

Cape Breton Highlands National Park

Cape Breton Highlands National Park is het hoogtepunt van de route Dit is ook het ruigste deel. De beroemde Skyline Trail is een van de mooiste wandelroutes van Canada. Als je de tijd hebt is dit absoluut de moeite waard. Je komt talloze uitkijkpunten boven de kliffen tegen. Je moet wel geregeld trappen op en af. Maar je krijgt er de mooiste vergezichten van de Cabot Trail voor terug.

Dieren langs de Cabot Trail

Met wat geluk spot je een eland langs de weg. Deze worden hier geregeld gezien. Ook kun je walvissen in de zee zien, waaronder bultrug. Met name in de zomer heb je een reële kans. In de lucht kun je de zeearend zien vliegen. Ze zijn te herkennen aan hun witte kop. En je hoort ze vanzelf.

Beste tijd voor de Cabot Trail

Je kunt de Cabot Trail het gehele jaar rijden. Maar het late voorjaar en de zomer zijn het meest optimaal. Het weer is dan vaak lekker, met veel zon. Daarnaast staan veel bloemen in bloei.

Meer informatie: www.cabottrail.com

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Autoroutes