Dark Sky Festival in Canada

De Rocky Mountains zijn perfect om naar de sterren en het heelal te kijken

Het Dark Sky Festival in Jasper National Park wordt steeds populairder. Al sinds 2011 is dit immense natuurgebied in Canada uitgeroepen tot Dark Sky Preserve door de Royal Astronomical Society of Canada. De reden is simpel; je vindt hier weinig lichtvervuiling. Dus is het een ideale plek om de sterrenhemel te aanschouwen. Jaarlijks wordt er een speciaal festival georganiseerd om dit te vieren. Dit zijn de beste tips voor het Dark Sky Festival in Canada.

Ken je het gevoel? Dat je op reis omhoog kijkt en de Melkweg aan de hemel ziet. In vol ornaat. En dat je ineens begrijpt waarom ze het de Melkweg noemen. Iets wat je in Nederland nog nooit hebt gezien. Het overkwam mij lang geleden op een rondreis door West-Canada. Of het in Jasper was weet ik niet meer, maar het was wel ergens in de bergen. Waardoor ik nu juist rustige plekken op zoek om dit fenomeen te zien.

Een speciaal festival om de duisternis te vieren

Sterren kijken in Jasper National Park.

Er is nu zelfs een Festival om dit fenomeen te vieren. Het Dark Sky Festival in het beroemde Jasper National Park in Canada bestaat sinds 2011 en is een ode aan de hemel. Jasper National Park is maar liefst 11.000 vierkante kilometer groot. Het is daarmee het grootste Dark Sky Preserve op aarde.

Overnachten in Jasper National Park

Dit natuurgebied is groot en perfect om meerdere dagen te verblijven. Er zijn zowel in het park als er net buiten diverse hotels te vinden. Ook zijn er enkele bed & breakfasts en appartementen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want tijdens de vakanties is het snel volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties in de omgeving

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Tips voor je bezoek aan het festival

Ik ga vaak de natuur in. Daar is weinig lichtvervuiling en kun je talloze sterren zien. En zelfs de complete Melkweg. Iets wat je in Nederland zelden ziet, maar op reis kun je dit zeker zien. En dan is Canada een van de beste plekken, waar opvallend weinig bebouwing is. 

Oktober is een van de beste maanden om naar de hemel te kijken. Het wordt dan weer wat kouder en is is relatief weinig bewolking. Een goed moment voor het Dark Sky Festival. Een week lang evenementen en lezingen gericht op ‘stargazing’ in de ruige Rocky Mountains van Canada. Met lezingen, muziek en veel informatie over de sterren, het heelal en meer. En vooral veel kijken en genieten van de hemel.
Meer informatie: jasperdarksky.travel

Meer artikelen over Jasper National Park