Waarom moet ik hier heen?

Het Great Bear Rainforest is beroemd vanwege de zogeheten Spirit Beer (of kermodebeer). Dit is een zwarte beer, die opvallend wit van kleur is. Je hebt een redelijke kans deze wonderlijke ondersoort van de zwarte beer te ontmoeten. Maar het herbergt ook de grootste populatie grizzlyberen in West-Canada.

Great Bear Rainforest, de naam zegt het al. Beren, dat is waarom het Great Bear Rainforest in Canada populair is bij dierenliefhebbers. En je kunt hier maar liefst twee soorten zien. De ‘spirit bear’, een unieke witte ondersoort van de zwarte beer. Maar ook de grizzlybeer.

Grootste gematigd regenwoud op aarde

Dit gebied heeft de grootste hoeveelheid gematigd regenwoud op aarde. Met daarin duizenden grizzlyberen. Zowel de ‘spirit beer’ als de grizzlybeer laten zich geregeld zien. Alleen al daarom is een bezoek de moeite waard aan deze wildernis in het noorden van British Columbia in Canada.

Bekijk de video van Great Bear Rainforest:

Great Bear Rainforest

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.hellobc.com