Waarom moet ik hier heen?

Het Great Bear Rainforest is beroemd vanwege de zogeheten Spirit Beer (of kermodebeer). Dit is een zwarte beer, die opvallend wit van kleur is.

Great Bear Rainforest, de naam zegt het al. Beren, dat is waarom het Great Bear Rainforest in Canada populair is bij dierenliefhebbers. En je kunt hier maar liefst twee soorten zien. De spirit bear, een unieke witte ondersoort van de zwarte beer.

Je hebt een redelijke kans deze wonderlijke ondersoort van de zwarte beer te ontmoeten. Onder meer als de beren op jacht gaan naar zalm aan het einde van de zomer.

Maar het herbergt ook de grootste populatie grizzlyberen in West-Canada. Die ook geregeld worden gezien. Ook de zeearend kun je hier veel zien. En horen. Waardoor dit een bijzondere bestemming is.

Als je hier gaat wandelen heb je een redelijke kans deze dieren tegen te komen. En dat precies waarom veel wandelaars en natuurliefhebbers naar het Great Bear Rainforest komen. Al is de omgeving ook zeer de moeite waard. Denk aan immense bomen, rivieren en absolute wildernis. Met diverse wandelroutes die je kunt ontdekken.

Grootste gematigd regenwoud op aarde

Dit gebied heeft de grootste hoeveelheid gematigd regenwoud op aarde. Met daarin duizenden grizzlyberen. Zowel de ‘spirit beer’ als de grizzlybeer laten zich geregeld zien. Alleen al daarom is een bezoek de moeite waard aan deze wildernis in het noorden van British Columbia in Canada.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.hellobc.com