Amerikaanse bruine beer (of grizzlybeer)

Levensgevaarlijk, maar ook majestueus

De Amerikaanse bruine beer is bijzonder om te zien. Deze imposante dieren staan vaak op het verlanglijstje van veel wandelaars en natuurliefhebbers. Op gepaste afstand, want ze kunnen zeer gevaarlijk zijn.

De bruine beer leeft in Europa, Azië en Noord-Amerika. In Amerika komen drie ondersoorten voor, de kodiakbeer, de grizzlybeer en de Mexicaanse beer. In Europa noemen we de ondersoort de Europese bruine beer.

En volgens geleerden is dit dier dus overal dezelfde. Al zien ze er vaak wel wat anders uit. De Engelse naam is brown bear of grizzly bear. De Latijnse naam is voor alle dieren hetzelfe. dus is het een soort: ursus arctos. Al is niet iedereen het daar mee eens.

De Amerikaanse bruine beer staat op menig verlanglijstje tijdens een rondreis door de Verenigde Staten en/of Canada. Met name de grizzlybeer, een ondersoort, is groter. Let op; het is een gevaarlijk dier. Met name een moeder met jongen….

De Grizzlybeer

De grizzlybeer kan zo’n 600 kilo zwaar worden. Grizzlyberen lijken erg op bruine beren en zijn hooguit iets lichter van kleur. Deze dieren zijn erg intelligent en weten bijvoorbeeld hoe ze bij voedsel van mensen moeten komen. Wat ook in Denali soms tot vernielde auto’s leidt. En geregelde confrontaties met mensen oplevert. Deze dieren eten zowel vis en vlees als vruchten. Maar ook bijvoorbeeld bladeren en brood.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

De Kodiakbeer

De Kodiakbeer is de grootste ondersoort van allemaal. En ook zeer gevaarlijk, want deze dieren zijn meestal niet bang voor mensen. Iets wat je snel genoeg zult merken. Je kunt deze imposante verschijning in delen van Alaska tegen komen.

Beste plekken om de bruine beer te zien