Waarom moet ik hier heen?

Peyto Lake hoort bij de mooiste meren ter wereld. Vanaf het uitzichtpunt lijkt het meer op de kop van een vos. Peyto Lake wordt door een gletsjer gevoed met water vol mineralen. Hierdoor heeft het een lichtblauwe kleur.

Beste video beelden van Peyto Lake

Wie naar de Rocky Mountains in Canada gaat, moet Peyto Lake zien. Dit meer is volgens velen het mooiste van allemaal, al zijn er genoeg andere fraaie meren in de Rocky Mountains. Je kunt er eenvoudig naar toe lopen en vanaf het hoogste uitkijkpunt kun je goed zien waarom het ook Fox Lake wordt genoemd.

Peyto Lake is vernoemd naar Ebenezer William Peyto, een voormalige gids en stroper (een ‘trapper’) in het gebied. Het meer wordt door gletsjerwater gevoed dat vol zit met mineralen. Vandaar de felblauwe kleur. Dat dus geen Photoshop is, maar echt. Als je hier bent geloof je het.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meren