Waarom moet ik hier heen?

Lake Louise is het meest beroemde meer van de Rocky Mountains. Het ligt fraai tussen bergen, maar heeft ook opvallend blauw water. Dit komt door erosie van bergkristallen uit de rotsen die het water blauw kleuren. Het is ook de plek voor het beroemde hotel Fairmont Chateau Lake Louise.

Lake Louise is de naam van een klein dorp, maar het nabijgelegen meer is veel beroemder. Het ligt in Banff National Park. Beiden zijn vernoemd naar Louise Carolina Alberta, een kind van de Engelse koningin Victoria. Ook de provincie Alberta is naar haar vernoemd.

Het meer is bekend vanwege de opvallende kleur van het water. De gletsjers schrapen daarbij over de kalkstenen rotsen, waardoor mineralen vrij komen, deze worden via de rivieren naar de meren gevoerd. Doordat de toevoer van water naar het meer varieert, varieert ook de kleur van het water. Het kan felblauw, maar ook gitzwart zijn.

Als je naar Banff reist heb je nog meer heerlijke meren om te ontdekken, bijvoorbeeld via de Icefields Parkway. Zoals Moraine Lake en Peyto Lake.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.