Moraine Lake

Felblauw meer dat wordt gevoed door gletsjerwater

Moraine Lake is een meer in het machtige Banff National Park. Het meer is bekend door zijn opvallend blauwe kleur. Dit komt door de vele mineralen in het water. Deze komen van de omliggende gletsjers in dit deel van Canada. Het smeltwater stroomt vervolgens in het meer. Dit zijn de beste tips om Moraine Lake te bezoeken.

Dit deel van de Rocky Mountains staat bekend om zijn meren. Het Moraine Lake ligt op een hoogte van ruim 1.800 meter in de Valley of the Ten Peaks. Op de achtergrond zie je bergen met fraaie namen als Tuzo, Deltaform Mountain, Neptuak Mountain en Wenkchemna Peak. Deze bergen zijn ruim 3.000 meter hoog.

Langs de oever en vanaf de diverse uitkijkpunten kun je ook simpelweg genieten en foto's maken. Het meer van Moraine is daarnaast een ideale plek om te wandelen. Zorg dat je mooi uitzicht hebt over het meer en de omliggende bergen. Al is dat op deze locatie niet echt moeilijk. Neem een picknick mee en ga ergens zitten.

De leukste excursies bij Moraine Lake

Je kunt diverse excursies maken, waarbij je lekker actief bezig kunt zijn. Denk aan wandelen, maar ook kanoën en kajakken. Waarbij je al snel de vele toeristen achter je laat. En je dus kunt genieten van de schoonheid, rust en ruimte.

Wandelen bij Moraine Lake

Wandelen naar de oever van Moraine Lake.

Dit meer moet je echt beleven. En daarvoor moet je de wandelschoenen aandoen. En niet zoals veel Amerikanen de auto parkeren, even naar het meer lopen, een foto maken en weer verder gaan. Ik heb hier rondgelopen en kon echt genieten van de rust. Wanneer je het pad verlaat heb je de ruimte.

Er zijn diverse wandelroutes die beginnen bij de parkeerplaats. Loop voor een deel om het meer heen om te zien hoe het water steeds van kleur verandert. En misschien kom je hier dieren tegen. Hier leven onder andere eland, herten en zelfs een zwarte beer of bruine beer. Hoewel je wel wat geluk hebben. Maar het kan dus altijd.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Kajakken bij Moraine Lake

Kajakken op Moraine Lake.

Bij het meer is een kanoverhuur. Ook kun je hier kajaks krijgen. En per boot is de manier om het meer echt goed te beleven. Een kano huren is niet goedkoop, maar je vergeet het nooit meer.

Zorg wel dat je een waterdichte zak bij je hebt. Waar je bijvoorbeeld een camera en mobiele telefoon in kunt doen. Zodat je foto’s en video’s van je tocht kunt maken. Daardoor heb je een heerlijke blijvende herinnering.

Dit is de natuur van Canada in optima forma. En bij dit meer is het vaak veel rustiger dan bij Lake Louise of Peyto Lake. Daarom moet Moraine Lake op je wensenlijstje staan als je naar dit deel van Canada gaat.

Moraine Lake Lodge

Aan het meer ligt het zeer gewaardeerde Moraine Lake Lodge. De meeste kamers hebben zicht op het meer en de bergen. Daarnaast kun je hier kajaks huren om een rondje te maken. Wat zeer is aan te bevelen. Als je vroeg op pad wilt, of juist totdat het donker wordt is dit hotel een goede optie. Een nacht slapen hier is niet goedkoop, wel uniek.
Bekijk de kamers en prijzen van Moraine Lake Lodge

Overnachten in Banff National Park

Naast de lodge aan het meer zijn er diverse andere plekken om te verblijven in Banff. Denk aan minimaal drie nachten als je alles wilt ontdekken. Er zijn meerdere hotels die je eenvoudig kunt boeken. Al vind je hier ook bed & breakfasts, campings en appartementen. Wees er wel op tijd bij, want dit is het meest populaire gebied in West-Canada. Zeker in de vakanties zijn veel hotels volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties in de omgeving

Parkeren met auto's bij Moraine Lake sinds 2023 verboden

Sinds januari 2023 is het verboden om met je huurauto naar Moraine Lake te rijden. De reden is simpel. De kleine parkeerplaats was bijna elke dag vol, waardoor veel bezoekers geen plek konden vinden. Gelukkig is er een oplossing. Je kunt nu de Park & Ride shuttle nemen, die je bij het meer afzet. De Park and Ride-parkeerplaats bevindt zich bij het Lake Louise Ski Resort. Vandaar rijden directe bussen naar Lake Louise en Moraine Lake.

Locatie van Moraine Lake

Moraine Lake ligt in de hier alom vertegenwoordigde Rocky Mountains. Je vindt het in de Valley of the Ten Peaks, op een hoogte van 1.885 meter. Het heeft een oppervlakte van 50 hectare en is dus relatief klein. Maar toch is een bezoek zeer de moeite waard.

Het wereldberoemde meer ligt op 14 kilometer van het beroemde Lake Louise. Je kunt beide attracties eenvoudig combineren op een rondreis door dit wereldberoemde nationaal park. Dit geldt ook voor het nabijgelegen Peyto Lake, dat de vorm van een vos heeft.

Meer artikelen over Banff National Park