Waarom moet ik hier heen?

Moraine Lake is een bijzonder meer in Banff Nationaal Park dat wordt gevoed door gletsjerwater. Hierdoor heeft het water een opvallend fel blauwe kleur. Het ligt op een hoogte van ruim 1.800 meter. Een ideale plek om foto's te maken en om te wandelen.

Moraine Lake is een bergmeer in het machtige Banff National Park in het westen van Canada. Het ligt op 14 kilometer van het beroemde dorp Lake Louise. Je kunt beiden eenvoudig combineren op een rondreis door dit wereldberoemde nationaal park. Net als het nabijgelegen Peyto Lake, dat de vorm van een vos heeft.

Het meer is bekend door zijn blauwe kleur. Dit komt door de vele mineralen in het water. Deze komen van de omliggende gletsjers. Het smeltwater stroomt in Moraine Lake. Je kunt hier heerlijk actief bezig zijn. Denk aan wandelen, kanoën en kajakken. Maar ook simpelweg genieten van de Canadese natuur. Neem een picknick mee en ga hier ergens zitten. Zorg dat je mooi uitzicht hebt over het meer en de omliggende bergen. Al is dat hier niet echt moeilijk.

Wandelen bij Moraine Lake

Dit meer moet je echt beleven. En daarvoor moet je de wandelschoenen aandoen. En niet zoals veel Amerikanen de auto parkeren, even naar het meer lopen, een foto maken en weer verder gaan. Ik heb hier rondgelopen en kon echt genieten van de rust. Wanneer je het hoofdpad verlaat heb je de ruimte.

Er zijn diverse wandelroutes die beginnen bij de parkeerplaats. Loop voor een deel om het meer heen om te zien hoe het water steeds van kleur verandert. En misschien kom je hier dieren tegen. Hier leven onder andere eland, herten en zelfs een zwarte beer of bruine beer. Hoewel je wel wat geluk hebben. Maar het kan dus altijd.

Kajakken bij Moraine Lake

Bij het meer is een kanoverhuur. Ook kun je hier kajaks krijgen. En per boot is de manier om het meer echt goed te beleven. Een kano huren is niet goedkoop, maar je vergeet het nooit meer. Zorg wel dat je een waterdichte zak bij je hebt. Waar je bijvoorbeeld een camera en mobiele telefoon in kunt doen. Zodat je foto’s en video’s van je tocht kunt maken. Daardoor heb je een heerlijke blijvende herinnering.

Moraine Lake ligt in de hier alom vertegenwoordigde Rocky Mountains. Je vindt het in de Valley of the Ten Peaks, op een hoogte van 1.885 meter. Het heeft een oppervlakte van 50 hectare en is dus relatief klein. Maar toch is het een bezoek de moeite waard.

Dit is de natuur van Canada in optima forma. En bij dit meer is het vaak veel rustiger dan bij Lake Louise of Peyto Lake. Daarom moet Moraine Lake op je wensenlijstje staan als je naar dit deel van Canada gaat.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.