blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Moraine Lake

Felblauw meer dat wordt gevoed door gletsjerwater

Moraine Lake is een bergmeer in het machtige Banff National Park in het westen van Canada. Het ligt op 14 kilometer van het beroemde dorp Lake Louise. Je kunt beiden eenvoudig combineren op een rondreis door dit wereldberoemde nationaal park. Net als het nabijgelegen Peyto Lake, dat de vorm van een vos heeft. 

Het meer is bekend door zijn blauwe kleur. Dit komt door de vele mineralen in het water. Deze komen van de omliggende gletsjers. Het smeltwater stroomt in Moraine Lake. 

Dit meer ligt op een hoogte van ruim 1.800 meter. Een ideale plek om foto's te maken en om te wandelen. Maar hier kun je ook simpelweg genieten van de Canadese natuur. Neem een picknick mee en ga hier ergens zitten. Zorg dat je mooi uitzicht hebt over het meer en de omliggende bergen. Al is dat hier niet echt moeilijk.

Je kunt diverse excursies maken bij Moraine Lake. En lekker actief bezig zijn. Denk aan wandelen, maar ook kanoën en kajakken. Waarbij je al snel de vele toeristen achter je laat. En je dus kunt genieten van de schoonheid, rust en ruimte. 

Moraine Lake Lodge

Aan het meer ligt het zeer gewaardeerde Moraine Lake Lodge. De meeste kamers hebben zicht op het meer en de bergen. Daarnaast kun je hier kajaks huren om een rondje te maken. Wat zeer is aan te bevelen. Als je vroeg op pad wilt, of juist totdat het donker wordt is dit een goede optie. Een nacht slapen hier is niet goedkoop, wel uniek.

Bekijk de kamers en prijzen van Moraine Lake Lodge

Overnachten in Banff National Park

Naast de lodge aan het meer zijn er diverse andere plekken om te verblijven in Banff. Denk aan minimaal drie nachten als je alles wilt ontdekken. Er zijn meerdere hotels die je eenvoudig kunt boeken. Al vind je hier ook bed & breakfasts, campings en appartementen. Wees er wel op tijd bij, want dit is het meest populaire gebied in West-Canada. Zeker in de vakanties zijn veel hotels volgeboekt.

Wandelen bij Moraine Lake

Wandelen naar de oever van Moraine Lake.

Dit meer moet je echt beleven. En daarvoor moet je de wandelschoenen aandoen. En niet zoals veel Amerikanen de auto parkeren, even naar het meer lopen, een foto maken en weer verder gaan. Ik heb hier rondgelopen en kon echt genieten van de rust. Wanneer je het pad verlaat heb je de ruimte.

Er zijn diverse wandelroutes die beginnen bij de parkeerplaats. Loop voor een deel om het meer heen om te zien hoe het water steeds van kleur verandert. En misschien kom je hier dieren tegen. Hier leven onder andere eland, herten en zelfs een zwarte beer of bruine beer. Hoewel je wel wat geluk hebben. Maar het kan dus altijd.

Kajakken bij Moraine Lake

Kajakken op Moraine Lake.

Bij het meer is een kanoverhuur. Ook kun je hier kajaks krijgen. En per boot is de manier om het meer echt goed te beleven. Een kano huren is niet goedkoop, maar je vergeet het nooit meer. Zorg wel dat je een waterdichte zak bij je hebt. 

Waar je bijvoorbeeld een camera en mobiele telefoon in kunt doen. Zodat je foto’s en video’s van je tocht kunt maken. Daardoor heb je een heerlijke blijvende herinnering.

Moraine Lake ligt in de hier alom vertegenwoordigde Rocky Mountains. Je vindt het in de Valley of the Ten Peaks, op een hoogte van 1.885 meter. Het heeft een oppervlakte van 50 hectare en is dus relatief klein. Maar toch is het een bezoek de moeite waard. 

Dit is de natuur van Canada in optima forma. En bij dit meer is het vaak veel rustiger dan bij Lake Louise of Peyto Lake. Daarom moet Moraine Lake op je wensenlijstje staan als je naar dit deel van Canada gaat.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen