Waarom moet ik hier heen?

De Bailong Lift is een unieke lift. Langs één van de steile bergwanden nabij het Golden Whip Stream Trail in het Zhangjiajie National Forest Park kun je met deze hypermoderne lift in precies 1 minuut en 32 seconden omhoog (of omlaag) en maar liefst 326 meter overbruggen.

De Bailong Lift (ook wel Bailonglift) in China is angstaanjagend mooi. Hij is voor een groot deel gemaakt van glas, zodat je overal uitzicht hebt. Onderaan begint de lift tussen de beroemde rotsen van het Zhangjiajie National Forest Park. Hogerop klimt de lift op de rotswand omhoog naar de top. Bailong betekent ‘honderd draken’.

De Bailong Lift is door het Guiness Book of Records erkend als hoogste lift ter wereld. Hij is overigens nog relatief nieuw. In oktober 1999 werd begonnen met de bouw van de lift door het Duitse bedrijf Rangger Elevator Company.

De Bailong Lift in Zhangjiajie National Forest Park in China.
De Bailong Lift in Zhangjiajie National Forest Park in China.

Bailong Lift Veilig of niet veilig?

Al in 2002 werd de lift voor het publiek geopend. Maar, hij werd vlak daarop voor maar liefst tien maanden gesloten omdat mensen bang waren voor de veiligheid. Inmiddels is hij ‘aangepast’ en volgens de Chinese overheid ‘veilig’.

Ondanks dat is een trip met de lift voor veel mensen een heuse uitdaging. Een ritje duurt zo’n anderhalve minuut. En eenmaal boven aangekomen ontvouwd zich het indrukwekkende landschap van Wulingyuan zich voor je.

Hoe kom ik hier?

De Bailong Lift ligt in het Zhangjiajie National Park in de Chinese provincie Hunan. Er is een grote parkeerplaats bij de lift.

Let op!

Het kan hier in de zomer (en dan vooral in het weekend) erg druk worden. Waardoor er toch wel iets van de sfeer verloren gaat. Ga dus vroeg in de ochtend naar de Bailong Lift.

Hou er daarnaast rekening mee dat Chinezen gewend zijn voor te dringen en vaak tegen je aanduwen om te kijken of ze er voorbij kunnen. Dit is niet echt aangenaam en komt vooral bij drukte geregeld voor.

Je kunt overigens ook vanaf de bodem via een pad omhoog wandelen. Je doet daar een kleine twee uur over. En dan met de lift naar beneden. Of andersom natuurlijk. Daarmee voorkom je de drukte op de weg terug.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.