Waarom moet ik hier heen?

Uitgehouwen in de rotsen torent de Grote Boeddha van Leshan met 71 meter hoog boven je uit. Het bijzondere is dat je om hem heen kunt lopen, zodat je een goed beeld krijgt van dit meesterwerk. Ook vanaf het water heb je een bijzonder beeld op dit beeld.

Lokale naam: Lèshān Dàfó, Engelse naam: Leshan Giant Buddha

Dit machtige bouwwerk is te vinden in de stad Leshan in Sichuan. Het beeld, op initiatief van de monnik Haitong gehouwen uit de rode bergsteen, is de beschermer van de scheepvaart op de rivieren nabij Leshan.

Als je hier bent zorg dan dat je in ieder geval begint aan zijn voeten. Daarna kun je helemaal omhoog klimmen tot je op diverse plekken uitzicht hebt op het hoofd, de armen en de rest. Ook kun je met een boot over de rivier varen en zo het beeld bekijken. Dit is de beste manier voor foto’s van het complete beeld.

De Boedhha van Leshan.
De Boeddha van Leshan. Eric

Want ja, het is best lastig foto’s maken op deze plek. Met name als je probeert de grootsheid van het geheel te vangen. Een groothoeklens helpt en levert wonderlijke resultaten op. Probeer het maar.

Let op!

Het kan hier druk worden. Het beste kun je vroeg in de ochtend komen of in de namiddag. Dan is het rustiger en heb je kans op mooi zonlicht op het immense beeld.

Meer informatie: whc.unesco.org

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.