blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Grote Boeddha van Leshan

Het grootste Boeddhabeeld van de wereld

De Grote Boeddha van Leshan is een machtig bouwwerk, dat te vinden is in de stad Leshan in Sichuan in China. Het beeld werd op initiatief van de monnik Haitong gehouwen uit de rode bergsteen.

Het is de beschermer van de scheepvaart op de rivieren nabij Leshan. Maar het is vooral een imposant bouwwerk. Dat idyllisch ligt tussen de rotsen.

De Grote Boeddha van Leshan torent  met 71 meter hoog boven je uit. Het immense beeld is uitgehouwen in de rotsen buiten de stad. Het bijzondere is dat je om hem heen kunt lopen, zodat je een goed beeld krijgt van dit meesterwerk. Ook vanaf het water heb je een bijzonder beeld op dit beeld.

Als je hier bent zorg dan dat je in ieder geval begint aan zijn voeten. Daarna kun je helemaal omhoog klimmen tot je op diverse plekken uitzicht hebt op het hoofd, de armen en de rest.

Hoe maak ik foto’s van Grote Boeddha van Leshan?

Als je hier rondloopt, zal je al snel iets opvallen. Je bent continu wel heel dicht bij het beeld. Waardoor foto’s maken lastig is. 

Want ja, het is best moeilijk foto’s maken op deze plek. Met name als je probeert de grootsheid van het geheel te vangen. Een groothoeklens helpt. En zeker met de bezoekers erbij is het een fraai beeld.

Ook kun je meerdere foto’s maken en die later in bijvoorbeeld Photoshop samen voegen. Maar dan moet je wel alle foto’s vanaf hetzelfde punt maken zonder te veel te bewegen. Het levert wonderlijke resultaten op. Probeer het maar. 

De Grote Boeddha van Leshan vanaf het water.

Excursie per boot

Maar je hebt nog een mogelijkheid. Je kunt met een boot over de rivier varen en zo het beeld bekijken. Dit is de beste manier voor foto’s van het complete beeld. Al is het wel wat statig zo en zit er weinig diepte in je foto.

Let op!

Het kan hier druk worden. Het beste kun je vroeg in de ochtend komen of in de namiddag. Dan is het rustiger en heb je kans op mooi zonlicht op het immense beeld.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor China

Lees mijn Tips

alle 22 artikelen over China

Bekijk alle artikelen