Waarom moet ik hier heen?

De Grote Boeddha van Leshan torent  met 71 meter hoog boven je uit. Het immense beeld is uitgehouwen in de rotsen buiten de stad. Het bijzondere is dat je om hem heen kunt lopen, zodat je een goed beeld krijgt van dit meesterwerk. Ook vanaf het water heb je een bijzonder beeld op dit beeld.

De Grote Boeddha van Leshan is een machtig bouwwerk, dat te vinden is in de stad Leshan in Sichuan in China. Het beeld werd op initiatief van de monnik Haitong gehouwen uit de rode bergsteen. Het is de beschermer van de scheepvaart op de rivieren nabij Leshan. Maar het is vooral een imposant bouwwerk. Dat idyllisch ligt tussen de rotsen.

Als je hier bent zorg dan dat je in ieder geval begint aan zijn voeten. Daarna kun je helemaal omhoog klimmen tot je op diverse plekken uitzicht hebt op het hoofd, de armen en de rest.

De Grote Boedhha van Leshan.
De Grote Boedhha van Leshan. Eric

Hoe maak ik foto’s van het beeld?

Als je hier rondloopt, zal je al snel iets opvallen. Je bent continu wel heel dicht bij het beeld. Waardoor foto’s maken lastig is.
Want ja, het is best lastig foto’s maken op deze plek. Met name als je probeert de grootsheid van het geheel te vangen. Een groothoeklens helpt en levert wonderlijke resultaten op. Probeer het maar.

Maar je hebt nog een mogelijkheid. Je kun met een boot over de rivier varen en zo het beeld bekijken. Dit is de beste manier voor foto’s van het complete beeld. Al is het wel wat statig zo en zit er weinig diepte in je foto.

Let op!

Het kan hier druk worden. Het beste kun je vroeg in de ochtend komen of in de namiddag. Dan is het rustiger en heb je kans op mooi zonlicht op het immense beeld.

Meer informatie: whc.unesco.org

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.