Waarom moet ik hier heen?

In China is een unieke bibliotheek geopend. Om bezoekers rust te geven is hij gebouwd aan het strand. Met een heerlijk uitzicht. Je moet hier kiezen; lezen of mijmeren over de golven. Of beiden natuurlijk.

In China is een bibliotheek op het strand geopend. En dan niet op een druk bevolkt strand, maar juist op een plek waar rust heerst. Hij wordt nu al in door boekenliefhebbers de ‘eenzame bibliotheek’ genoemd. Maar dan met liefde…

Sanlian Seaside Library
De rust van Sanlian Seaside Library.

Sanlian Seaside Library is op zijn minst vernieuwend te noemen. Hij is gebouwd in de Hebei-provincie in China.

De mooiste bilbiotheek van China
De mooiste bilbiotheek van China?

De architect heet Dong Gong en werkt bij Vector Architects. Hij hoopt dat de bezoekers de connectie maken met de rust van de zee. zodat je op je gemak een boek kunt lezen bijvoorbeeld. In de diverse zalen valt het licht zacht naar binnen, zodat het niet te storend is. En op de achtergrond hoor je de golven van de zee. Wat wil je nog meer?

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Zo mooi is het uitzicht bij Sanlian Seaside Library
Zo mooi is het uitzicht bij Sanlian Seaside Library.

De bibliotheek is volledig van hout en ging in 2015 open. Inmiddels vind je er meer dan 10.000 boeken. De bibliotheek is een groot succes, ook al vanwege de uitstraling. Ga je mee?

Een van de bijzondere kamers met zacht licht.
Een van de bijzondere kamers met zacht licht.

Hoe kom ik bij Sanlian Seaside Library?

De bibliotheek ligt op een afgelegen strand bij Nandaihe Pleasure City. Dit ligt in het noorden van China, ten oosten van Peking aan de kust.

Bekijk deze video van de bibliotheek in China:

Bibliotheek China
Bibliotheken