Waarom moet ik hier heen?

Shanghai was ooit een rustig vissersdorp. Inmiddels is het de grootste stad van China. alles is groot hier, maar de stad is ook opvallend vernieuwend.  Hier vind je hippe Chinezen, een indrukwekkende skyline en alles wat China zo intrigerend maakt.

De meeste toeristen kennen Peking (of Beijing zoals het vooal bekend staat), maar Shanghai is minder bekend. Terwijl dit inmiddels de grootste stad van China is. Hier leven meer dan 23 miljoen Chinezen.

De reden is simpel. Shanghai is het handelscentrum en financiële centrum van China. Het ontstond als een dorpje dat leefde van de visserij en de textielindustrie, maar de havenstad is nu een bruisende metropool.

Shanghai (ookwel Sjanghai genoemd) is vooral bekend vanwege de architectuur. Hier vind je typische moderne Chinese architectuur met opvallend veel Europese invloeden. Met talloze wolkenkrabbers, zoals de Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Center en de Jin Mao Tower.

In de winter kan het hier opvallend koud zijn met temperaturen onder het vriespunt, terwijl de zomers warm zijn met zo’n 25 tot 30 graden.

Shanghai is een opvallend moderne stad, met een eigen stadscultuur. Het heeft onder meer een Disney-pretpark. Bijzonder is het gratis te bezoeken Shanghai-museum, met een rijkdom aan Chinese kunstschatten.

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Shanghai kun je helemaal zelf regelen of je kunt je bezoek via een reisorganisatie samenstellen. Je kunt Shanghai als stedentrip aan doen of onderdeel maken van een langere rondreis door China of Zuidoost Azië.