blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Shanghai

Shanghai is met 24 miljoen inwoners de grootste stad van China

De stad Shanghai wordt langzaam bekend als stedentrip of als tussenstop tijdens je rondreis. Het is inmiddels de grootste stad van China. Hier leven meer dan 24 miljoen Chinezen. 

De reden is simpel. Shanghai is het handelscentrum en financiële centrum van China. Het ontstond als een dorpje dat leefde van de visserij en de textielindustrie, maar de havenstad is nu een bruisende metropool. De stad kun je eenvoudig bezoeken. Ik heb de leukste bezienswaardigheden verzameld. Zodat je het optimale uit je bezoek haalt.

Shanghai was ooit een rustig vissersdorp. Inmiddels is het de grootste stad van China. Alles is groot hier, maar de stad is ook opvallend vernieuwend. Hier vind je hippe Chinezen, een indrukwekkende skyline en alles wat China zo intrigerend maakt.

De architectuur van Shanghai

Shanghai is een opvallend moderne stad, met een eigen stadscultuur. Deze stad is vooral bekend vanwege de architectuur. Hier vind je typische moderne Chinese architectuur met opvallend veel Europese invloeden. Met talloze wolkenkrabbers, zoals de Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Center en de Jin Mao Tower.

In de winter kan het hier opvallend koud zijn met temperaturen onder het vriespunt, terwijl de zomers warm zijn met zo’n 25 tot 30 graden. 

The Bund

Zonsondergang vanaf The Bund.

The Bund is een 1,5 kilometer lange boulevard in het historische district. Je kunt hier goed wandelen en naar de Skyline van Shanghai kijken. En hier de foto’s maken die je vaak online ziet of in magazines van de wolkenkrabbers aan de overkant. Wat bijzonder is want op The Bund mogen gebouwen juist niet hoog zijn.

Hij loopt tussen de Huangpu-rivier en de Zhongshan Road. Het kan hier met name rond zonsondergang erg druk worden. Wat zowel gezellig als irritant is. Maar het uitzicht is op een mooie dag erg bijzonder. Wat ook geldt voor de avond, als er ontelbare lichtjes te zien zijn.

Nanjing Road

De Nanjing Road in Shanghai.

Nanjing Road is de belangrijkste winkelstraat van Shanghai. Met name East Nanjing Road dat een voetgangersgebied is. Hier schreeuwen talloze borden met neon om je aandacht. Zeker in de avond. Deze loopt van The Bund naar het Volksplein. 

West Nanjing Road is een dure straat met veel winkelcentra en veel winkels. Deze weg loopt van het Volksplein naar de wijk Jing’an.

Franse Concessie van Shanghai

De Franse Concessie, of French Concession in Shanghai.

Handel wordt al eeuwen gedreven in Shanghai. In 1849 kreeg de Franse Consul een stuk grond voor een klein dorp. Er kwamen Westerse huizen, winkels en bordelen. Met veel bomen voor schaduw. Al snel kwamen er ook Engelsen, Amerikanen en Russen wonen. 

Waardoor een bijzondere mix ontstond. De wijk is in de laatste decennia nauwelijks gewijzigd. Hij wordt nu Franse Concessie, of French Concession, wordt genoemd. Ga eens wandelen over Maoming Road, South Shaanxi Road en Huaihai Road. 

Tianzifang

Tianzifang is een gezellige wijk in Shanghai.

De wijk Tianzifang is beroemd om zijn kleine steegjes met winkels en restaurantjes. Dit is een leuke wijk om door heen te lopen. Waarbij je kunt shoppen, lekkere hapjes kunt proeven en vele geuren kunt ervaren. Let op de hoeveelheid kitsch hier.

Shanghai Disneyland

Het kasteel in Shanghai Disneyland.

Het populaire Shanghai Disneyland opende in 2016 de deuren. Het is Disney, maar toch wel een beetje meer Aziatisch. Shanghai Disneyland is opgedeeld in zeven verschillende themagebieden. Deze hebben elk hun eigen attracties en shows. 

Dit zijn Mickey Avenue; een stadje waar alle Disney figuren wonen. De Gardens of Imagination is gemaakt omdat Chinezen gek zijn op tuinen. Tomorrowland richt zich op de toekomst. Met onder meer een Star Wars attractie. 

Toy Story Playland is de wereld van de beroemde tekenfilmfiguren van Pixar. Het Fantasyland is voor liefhebbers van sprookjes. Treasure Cove is het land van de piraten met onder meer een Pirates of the Caribbean-attractie. Adventure Isle is voor adrenalinejunkies. 

Meer informatie: shanghaidisneyresort.com 

Shanghai Museum

Bijzonder is het gratis te bezoeken Shanghai Museum, met een rijkdom aan Chinese kunstschatten.

alle 22 artikelen over China

Bekijk alle artikelen