Waarom moet ik hier heen?

De Super Cliff Swing in China is de hoogste swing ter wereld. Hij ging in 2020 open. Je wordt de kloof ingeschoten op 700 meter hoogte. Waarbij je ongekend hard gaat.

De Super Cliff Swing is een schommel van bijna honderd meter hoog in China. Het is in juli 2020 geopend en ligt in Yunyang Longgang National Geopark. Het wordt ook wel Longgang Geological Park genoemd. Het ligt in de buurt van de grote stad Chongqing in het zuiden van China.

De schommel bij de stad Chongqing is voor adrenaline junkies. En niet voor angsthazen. Je wordt eerst omhoog getakeld. Waarna je plots los wordt gelaten. En word je met een snelheid de kloof ingeschoten, waarna je heen en weer slingert. Tot je stil hangt, dan

De schommel is volgens het Guinness Book of World Records de hoogste ter wereld. De schommel haalt snelheden van wel 130 kilometer per uur. Waaghalzen worden naar beneden geslingerd en kijken uit over een ravijn van 700 meter diep.

Het is een ruige omgeving met diverse steile afgronden. Op een van hen is de Super Cliff Swing gebouwd. Ook vind je hier een glazen uitkijkpunt, waarbij je over de rand loopt. Terwijl je tussen je benen door de afgrond ziet.

Bekijk de intrigerende beelden van de Swing in China:

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.