Waarom moet ik hier heen?

Durf jij? De glazen brug in het unieke Zhangjiajie National Forest Park hangt ruim 300 meter boven de grond. En biedt voor de echte durfal een prachtig uitzicht op de rotsformaties.

Het Zhangjiajie Glass Bridge in China hangt tussen twee bergtoppen. Het kunstwerk is bijna 430 meter lang en is zo’n 300 meter boven de grond. De brug is gebouwd tussen twee bergtoppen, die bekend zijn uit de beroemde bioscoopfilm Avatar die hier werd opgenomen.

En ja, je hebt hier overal een uniek uitzicht op een van de mooiste landschappen van China. Het aantal bezoekers wordt gereguleerd, maar toch kan het hier nog erg druk worden. Koop vooraf je kaartje en ga vroeg op pad. Met wat geluk zie je de mist tussen de bergen.

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge

De officiële naam is Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge. En ja, deze brug is uniek. En je ziet bijzonder gedrag van Chinezen. Veel mensen houden zich vast aan de brug. Of ze durven alleen maar te kruipen.

De foto’s van mensen op de Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge zijn inderdaad anders dan anders.

Deze wonderlijke burg opende in augustus 2016 voor de toeristen en werd meteen populair door sociale media. Maar al snel moest hij dicht, vanwege veiligheid. Al werd er niets verder bekend gemaakt. Inmiddels is hij weer open.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar China, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Skywalk