blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zhangye Danxia Landform Geological Park

Wonderlijke bergen vol kleuren in China

Het Zhangye Danxia Landform Geological Park in China is beroemd vanwege de kleurrijke bergen. Het is bijzonder landschap met kleuren als geel, rood en diverse tinten bruin.

De kleuren lijken onecht, maar dit is geen Photoshop. Het gebied is bekend geworden door sociale media. De regenboogbergen trekken steeds meer toeristen die de bergen willen zien. Op deze plek kun je opvallend goede foto’s maken.

De naam Danxia betekent rode wolk als verwijzing naar het landschap. Dit gebied is ongeveer 50 vierkante kilometer groot. Het is eenvoudig te bezoeken. Ik heb de bezienswaardigheden verzameld zodat je reis naar het gebied optimaal kan zijn.

Zhangye National Geopark bezoeken

De weg door Zhangye National Geopark.

Er is een weg aangelegd door het Zhangye National Geopark, zoals het ook wordt genoemd. Ook kun je hier wandelen over een houten wandelpad. Zodat je het gebied goed kunt ontdekken.

Werelderfgoed van UNESCO

Deze wonderlijke, unieke regenboogbergen zijn in 2010 toegevoegd op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed. Om het unieke landschap te beschermen. Het is terecht, kijk maar.

De kleurrijke bergen van China.

Hoe kom ik hier?

Het ligt in de oostelijke heuvels van het Qilian Shan-gebergte, dat in de Gansu Provincie ligt. Je kunt eenvoudig met het openbaar vervoer naar de bergen reizen. Al kost het wel veel tijd. 

Je kunt ook met een auto en chauffeur deze plek bezoeken. De prijs valt mee, terwijl je wel veel vrijheid hebt. Spreek vooraf de prijs af en betaal pas na afloop.

Hou er rekening mee dat dit een populaire excursie is voor de Chinezen. En dat het hier dus druk kan worden. Het beste kun je hier vroeg in de ochtend zijn. Waarbij zonneschijn de kleuren accentueert. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor China

Lees mijn Tips

alle 22 artikelen over China

Bekijk alle artikelen