blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Coyote

Het meest geziene roofdier in de VS en Canada

De coyote is niet het meest populaire dier. Terwijl dit roofdier toch echt wel mooi is om te zien. Maar hij staat altijd in de schaduw van de wolf. Ook al wordt de coyote veel vaker gezien dan zijn grotere broertje.

De coyote is een roofdier dat vooral leeft in de Verenigde Staten en Canada. De Engelse naam is hetzelfde: Coyote. De Latijnse naam van het dier is canis latrans.

Coyote is bekend van tv

De coyote is een overbekend dier. Uit films, natuurdocumentaires en natuurlijk uit de tekenfilmserie: Road Runner van Warner Bros. Studios. Waar Wile E. Coyote onvermoeibaar probeerde een renkoekoek te verschalken. Maar steeds faalde. Wat hilarische tekenfilms opleverde.

Gewend aan mensen

Coyotes wennen opvallend snel aan mensen. Sommige worden zelfs gevoerd door mensen. Al is mij nooit duidelijk waarom je zoiets zou doen. Deze dieren verliezen al heel snel hun natuurlijk gedrag. Met als gevolg dat ze de winter niet overleven. Simpelweg omdat dan de mensen weer weg zijn. Waardoor je op talloze plekken borden ziet staan met verboden te voeren. Wat echt beter is voor de dieren. Zodat ook andere toeristen ze kunnen zien op hun reis.

Mede daarom wordt de coyote in veel nationale parken van alle roofdieren het meest gezien. Coyotes zijn opportunisten, hun normale menu bestaat vooral uit vogels en kleine zoogdieren. Eigenlijk alles wat in zijn bek komt eet het roofdier op. Er zijn geen meldingen bekend van coyotes die mensen aanvallen.

Verschil coyote en wolf

Het verschil tussen een coyote en een wolf is behoorlijk groot. Al kun je je snel vergissen, zeker in de verte. Een wolf is niet alleen een stuk groter, maar ook de snuit van de coyote is veel smaller dan bij een wolf. Coyotes zie je daarnaast meestal alleen, een wolf meestal niet.

Beste plekken om de coyote te zien