Waarom moet ik dit dier zien?

Mannetjes kunnen tot 650 kilo zwaar worden, de vrouwtjes wegen maximaal 250 kilo. De dieren komen op vijf plekken voor: Alaska (VS), Het Arctisch gebied (Canada), Groenland (onderdeel van Denemarken), Spitsbergen (Noorwegen), Centraal Siberië en Franz-Josef land (Rusland).

Engelse naam: polar bear, Latijnse naam: ursus maritimus

IJsberen staan bekend als koele killers. Maar ze kunnen ook heel lief zijn en zelfs flirten. De BBC legde vast hoe een imposante vrouwtjesijsbeer op haar eigen manier een mannetje probeert te versieren.

Beste video ijsberen

 

De beste plekken om de ijsbeer te zien: