IJsbeer zien op Groenland

Een van de beste plekken om dit dier te zien

Als je een ijsbeer wilt zien heb je op Groenland een redelijke kans. Dit roofdier leeft op het immense eiland, sterker nog er leven honderden ijsberen. De dieren blijven meestal wel uit de buurt van dorpen, maar je kunt ze zeker tegen komen als je er op uit trekt. Bijvoorbeeld met de boot, per helikopter, met sledehonden of te voet. Dit zijn de beste tips om een ijsbeer te zien op Groenland.


Op dit immense eiland worden deze machtige dieren geregeld gezien. Tot zelfs aan de randen van de dorpen en steden. De inwoners kennen de dieren en blijven altijd op een afstand.

Je kunt in Groenland talloze excursies maken. Als je te voet gaat, of met een sledehondentocht op Groenland, dan heeft de gids een geweer bij zich. En hij zal het gebruiken als een ijsbeer te dichtbij komt. Althans dat vermoed ik.

Het dilemma

Het is een dilemma merkte ik toen ik er was. Je wilt een ijsbeer zien, maar er is een kans dat het een gevaarlijke situatie worden. Het dier moet niet te dichtbij komen, toch? Want dit is gevaarlijk voor jou en het dier. Daarnaast wordt de ijsbeer dan waarschijnlijk afgeschoten door de gids. Wat ik niet wil.  

Wist je dat?

Toeristen van alle dieren het liefst een ijsbeer in het wild willen zien?

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Groenland

Lees mijn Tips

alle 6 artikelen over Groenland

Bekijk alle artikelen