Rode neusbeer

Guitig en nieuwsgierig dier

De rode neusbeer wordt ook wel coatamundi genoemd. Dit dier ziet er erg leuk uit en laat zich vaak goed bekijken. Het zijn scharrelaars en eten eigenlijk alles wat voor hun bek komt. Meestal leven ze in groepen, waar ook geregeld speelse jongen bij zitten.

De rode neusbeer is te herkennen aan zijn staart met zwartwitte ringen. Ze leven meestal in groepen en zijn eenvoudig te herkennen. Let vooral op hun staart die ze vaak omhoog houden als ze lopen. Waarom deze dieren dat doen is niet bekend, al kan het zijn om hun staart niet vies te laten worden. Of om de rangorde in de groep te laten zien.

Nieuwsgierig aagje


De rode neusbeer komt vaak naar toeristen toe. Op hun menu staat bijna alles, en om het te krijgen zijn ze soms erg brutaal. En ja, ze kunnen bijten. Al gebeurt dat zelden. Maar let wel op als je voedsel in je hand hebt bijvoorbeeld. Of in je tas als die op de grond staat.

Waar komen neusberen voor?

Deze dieren komen in de grote delen van Zuid-Amerika voor, met name in bossen. Maar je ziet zo wel op de stranden lopen op zoek naar voedsel. 

Beste plekken om de rode neusbeer te zien