Quito in Ecuador: De 10 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Quito

Eerste stad op UNESCO-werelderfgoedlijst

Quito is met recht de hoofdstad van Ecuador. De oude binnenstad van Quito is niet voor niets als eerste stad op de lijst met werelderfgoed van UNESCO gezet. Dit was al in 1978. Quito heeft het grootste oude stadshart van heel Zuid-Amerika. Dat overigens nog in opvallend goede staat is. Het is een heerlijke plek om te eten, drinken en rond te slenteren. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden en attracties van Quito. 

Het is tevens de hoogste hoofdstad ter wereld. Quito ligt op maar liefst 2.800 meter hoogte. Door de hoogte lijkt het leven hier langzamer te gaan. Ontdek de beste tips met bezienswaardigheden voor jouw bezoek. En vind veel informatie over excursies in en rond Quito.

Historische centrum van Quito

Het oude centrum van de stad Quito.

Als je door het oude stadshart van Quito loopt, zie je veel kleurrijke huizen. En veel oude gebouwen, waarvan een groot deel een koloniaal verleden heeft. Quito is waarschijnlijk de stad is waar je zult landen. En dan is het heerlijk om kennis te maken met het land via de oude stad. Denk aan veel geuren en kleuren op straat, muzikanten en veel eten op straat en de markten.

Plaza de la Independencia

Het Plaza de la Independencia is het centrale punt in de stad. Hier zitten altijd mensen met elkaar te praten. En bieden straatverkopers hun waar aan. Ik ben er rustig gaan zitten en genoot van de mensen, het geroezemoes en meer. In het midden zie je een groot monument ter ere van de Onafhankelijkheid in 1830.

Basilica del Voto National

Basilica del Voto National in Quito.

De Basilica del Voto National is een van de vele kerken in Quito. Het is verreweg de mooiste en meest imposante. Hij staat op een heuvel en is dus van veraf te zien. De kerk is 140 meter lang en heeft kerktorens van maar liefst 115 meter. Je kunt de kerk bezoeken. En onder meer naar een uitkijkpunt klimmen. Vanwaar je een fraai uitzicht hebt over de torens en de stad.

El Telerifico: De Kabelbaan van Quito

De kabelbaan van Quito.

Quito is extra bijzonder door de kabelbaan naar de Pichincha vulkaan. Het is een van de hoogste kabelbanen ter wereld. Vanuit het westen in de stad kun je met de kabelbaan van 3.117 meter hoogte naar 3.945 meter. 

De TeleferiQo, zoals hij officieel heet, is zeer de moeite waard. Je kunt eenvoudig omhoog en dan een dag gaan wandelen op de flanken van de actieve vulkaan. Hou wel het weer in de gaten. En neem genoeg warme kleren mee. Daarnaast kun je hier last van hoogteziekte krijgen. 

El Panecillo

El Panecillo is volgens velen de leukste wijk van Quito. Het is vooral populair als uitzichtpunt op de stad. El Panecillo ligt op een heuvel met bovenop het beeld van de Maagd van Panecillo. Je kunt te voet omhoog, maar ook met een taxi. Het is een goede plek voor de zonsondergang.

Cotopaxi vulkaan

De Cotopaxi is vanuit Quito te zien. Deze immense vulkaan ligt op zo’n 60 kilometer ten zuiden van de stad. Het is met 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Een groot deel van de vulkaan is uitgeroepen tot Cotopaxi National Park.

Lama’s voor de Cotopaxi.

Je kunt aan de voet van de vulkaan goed wandelen. Er zijn diverse wandelroutes die je kunt zien als je het nationaal park in komt. Al kun je de vulkaan ook beklimmen met een gids. Dan ga je in de nachts op pad, zodat bij zonsopgang de top bereikt. Dit is een pittige klim, die je goed moet voorbereiden.

De bussen en trolleys van Quito

Quito beschikt over een zeer uitgebreid en modern netwerk van bussen en trolleys. Met onder meer aparte busbanen. Het MetrobusQ-netwerk is perfect om de stad te verkennen. Er zijn talloze opstappunten en plekken om weer uit te stappen.

Beste tijd voor Quito:

Elke zondag is het oude centrum van de stad autovrij. Waardoor je hier heerlijk relaxt kunt rond lopen. En zelfs fietsen. Je kunt op diverse plekken een fiets huren. En je bijvoorbeeld ook mensen naar de kerk kunt zien gaan.

Ontdek alle tips

voor Ecuador

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Ecuador

Bekijk alle artikelen