Waarom moet ik hier heen?

San Rafael Falls zijn verreweg de grootste en mooiste watervallen van Ecuador, maar behoren ook tot de mooiste van de Amazone. Kijk goed om je heen, want hier worden vaak toekans en talloze andere kleurrijke vogels gespot.

Lokale naam: Cascada de San Rafael, Nederlandse naam: San Rafael-waterval

San Rafael Falls in Ecuador is wonderlijk mooi. Maar opvallend onbekend. Hij ligt in het Yasuni National Park, dat door veel reizigers wordt overgeslagen. Het water stort hier zo’n 150 meter naar beneden in het nevelwoud en geeft je een heerlijk uitzicht op de ongekend groene omgeving.

Bekijk de video van San Rafael Falls

Beste video San Rafael Falls

Je kunt op elk moment van de dag naar de waterval toe. Maar zeker in de vroege ochtend of late namiddag is dit een magische plek. Al is hij niet eenvoudig bereikbaar. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. Een gids kan handig zijn, zodat je extra veel informatie krijgt over waar je bent en wat je ziet. En hij of zij ziet veel meer dan jij. Let maar op.

Yasuni National Park

En als je hier toch bent blijf dan een paar dagen om het Yasuni Nationaal Park te verkennen. Het is volgens biologen een van de gebieden op aarde met de grootste biodiversiteit. Met ongekend veel wilde dieren. Die zich ook nog relatief vaak laten zien.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Ecuador, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.