Waarom moet ik hier heen?

Ecuador is relatief onbekend. Totdat mensen horen dat de Galápagoseilanden bij het land horen. Maar dit land heeft meer. Zoals de Amazone, diverse actieve vulkanen en de hoofdstad Quito. Ideaal voor een rondreis.

De Galapagoseilanden zijn wereldberoemd. En deze wonderlijke eilanden zijn de beste plek ter wereld om de evolutie in werking te zien. Zoals Charles Darwin dat deed, honderden jaren geleden. De eilanden zijn een nationaal park, waar de dieren geen angst voor de mens kennen.

Maar Ecuador kent meer, sterker nog, het heeft een grote diversiteit aan landschappen. Waaronder het dampende regenwoud, met als parel Sangay Nationaal Park. En een deel van het land ligt in het indrukwekkende Andes-gebergte.

Terwijl je als toerist ook de hoofdstad Quito niet moet overslaan. Het centrum van de stad ziet er nog net zo uit als honderden jaren geleden. Waardoor de hoofdstad inmiddels op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco staat. Ecuador is Zuid-Amerika ten top.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Ecuador, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.