blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Schommel bij Casa del Arbol

Dit is de meest unieke schommel ter wereld

Casa del Arbol is een unieke schommel in het plaatsje Baños in Ecuador. En het is een van de meest bijzondere excursies in Zuid-Amerika. Je kunt hier schommelen met uitzicht op de bergen en vulkanen. Casa del Arbol is vooral populair geworden door sociale media als Facebook en Instagram.

Dit moet je zien. En doen. Het is de grootste schommel op aarde, maar ook de meest aangstaanjagende. Hij hangt aan La Casa del Arbol - Spaans voor ‘De Boomhut’ - en je schommelt boven een afgrond. Durf jij?

De schommel hangt aan boom waarin een boomhut is gebouwd. Je loopt via een houten trap naar boven. Daar is een platform om op de schommel te klimmen. De schommel zelf bevindt zich op 2.600 meter hoogte. Wat deze attractie extra bijzonder maakt. Je kunt bij helder weer de Tungurahua-vulkaan zien. Met name in de vroege ochtend heb je vrij zicht over de bergen.

Zo ziet de boomhut er uit bij Casa del Arbol.

Durf jij de schommel bij Casa del Arbol?

Wat veel toeristen doen is eerst even kijken. En zo zien hoe anderen schommelen boven de afgrond. En kijk goed om je heen, want het is echt wel een bijzondere locatie. Als je durft mag je het zelf ook proberen.

Beste tijd voor Casa del Arbol:

De omgeving van de schommel is vaak bewolkt. Waardoor je een veel minder zicht hebt. Wat zonde is. Probeer vroeg in de ochtend te gaan. Dan is het meestal minder bewolkt. Of kijk vooraf naar de lucht en bezoek dan Casa del Arbol. 

Het kan hier erg druk worden. Waardoor de beleving wel afneemt. Vermijd weekenden als je kunt. Net als schoolvakanties. Probeer op een doordeweekse dag te gaan. Dan is het minder druk.

Hoe kom ik er?

Deze unieke belevenis is te vinden in Baños de Agua Santa. Het adres is Runtun village, Banos 010151 in Ecuador in Zuid-Amerika.

Hoe maak ik de beroemde foto?

Foto’s van mensen die aan het schommelen zijn bij Casa del Arbol gaan al jaren social media over. Zorg dat iemand een goede camera heeft. Deze persoon moet zo gaan staan dat de berg op de achtergrond te zien is, terwijl jij schommelt. Laat deze persoon meerdere foto’s maken, zodat je er goed op staat.

Ontdek alle tips

voor Ecuador

Lees mijn tips

alle 15 artikelen over Ecuador

Bekijk alle artikelen