Waarom moet ik hier heen?

Dit moet je zien. En doen. Het is de grootste schommel op aarde, maar ook de meest aangstaanjagende. Hij hangt aan La Casa del Arbol - Spaans voor ‘De Boomhut’ - en je schommelt boven een afgrond. Durf jij?

Casa del Arbol is een unieke excursie in Zuid-Amerika. De schommel zelf bevindt zich op 2.600 meter hoogte. Je kunt bij helder weer de Tungurahua-vulkaan zien. Met name in de vroege ochtend heb je vrij zicht over de bergen.

Durf jij de schommel bij Casa del Arbol?

Wat veel toeristen doen is eerst even kijken. En zo zien hoe anderen schommelen boven de afgrond. En kijk goed om je heen, want het is echt wel een bijzondere locatie. Als je durft mag je het zelf ook proberen.

Casa del Arbol, Ecuador, schommel boven berg, schommelen,

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Ecuador, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Hoe kom ik er?

Deze unieke belevenis is te vinden in Baños de Agua Santa. Het adres is Runtun village, Banos 010151 in Ecuador in Zuid-Amerika.

Hoe maak ik de beroemde foto?

Foto’s van mensen die aan het schommelen zijn bij Casa del Arbol gaan al jaren social media over. Zorg dat iemand een goede camera heeft. Deze persoon moet zo gaan staan dat de berg op de achtergrond te zien is, terwijl jij schommelt. Laat deze persoon meerdere foto’s maken, zodat je er goed op staat.