Waarom moet ik hier heen?

De beroemdste klok ter wereld: Big Ben. Vernoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall die vanwege zijn gestalte Big Ben genoemd werd. De loodzware gietijzeren klok werd in in 1858 in de klokkentoren van het Palace of Westminister gehangen.

De naam Big Ben wordt vaak gebruikt voor de 96 meter hoge klokkentoren van het Palace of Westminster. Wat niet klopt, want het is de naam van de gietijzeren klok in de klokkentoren. Big Ben zou weleens de beroemdste klok ter wereld kunnen zijn.

Waar de naam Big Ben vandaan komt is niet geheel duidelijk. Hij is waarschijnlijk vernoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall (1802-1867). Hij gaf de aanzet voor de bouw. En Hall werd vanwege zijn gestalte Big Ben genoemd. De loodzware klok werd in in 1858 in de klokkentoren gehangen.

Meer informatie: www.parliament.uk/BigBen

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.