Waarom moet ik hier heen?

De National Gallery is een gratis museum voor schilderkunst en behoort tot de topmusea te wereld. De collectie geeft een goed beeld van de ontwikkeling in de schilderkunst in Europa.

Het National Gallery museum in Londen behoort tot de beste van Engeland. is vooral bekend door de diversiteit aan kunstwerken. De werken dateren van 1250 tot 1900. Van vrijwel alle grote Europese meesters vind je hier werken. Hierdoor krijg je een bijzonder beeld van de Europese kunst door de eeuwen heen.

Van beroemde namen als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals, Leonardo da Vinci, Pieter Pauwel Rubens, Quiringh van Brekelenkam, Hendrick ter Brugghen, Dirck Hals, Meindert Hobbema, Vincent van Gogh, Titiaan, Sandro Botticelli, Jan van Eyck, Willem Drost, Nicolas Poussin, Raphael, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir en Diego Velasquez.

Hoe kom ik hier?

De National Gallery ligt aan Trafalgar Square in Londen.

Meer informatie: www.nationalgallery.org.uk

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Regel je excursies vooraf online:


Musea