National Gallery

Topmuseum met topwerken van alle Europese meesters

Het National Gallery museum in Londen behoort tot de beste van Engeland. is vooral bekend door de diversiteit aan kunstwerken. De werken dateren van 1250 tot 1900. Van vrijwel alle grote Europese meesters vind je hier werken. Hierdoor krijg je een bijzonder beeld van de Europese kunst door de eeuwen heen.

Het is een gratis museum voor schilderkunst en behoort tot de topmusea te wereld. De collectie geeft een goed beeld van de ontwikkeling in de schilderkunst in Europa.

Je vindt hier werken van beroemde namen als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals, Leonardo da Vinci, Pieter Pauwel Rubens, Quiringh van Brekelenkam, Hendrick ter Brugghen, Dirck Hals, Meindert Hobbema, Vincent van Gogh, Titiaan, Sandro Botticelli, Jan van Eyck, Willem Drost, Nicolas Poussin, Raphael, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir en Diego Velasquez.

Hoe kom ik hier?

De National Gallery ligt aan Trafalgar Square in Londen. 

Meer informatie: www.nationalgallery.org.uk

Beste tijd voor Londen

Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Boek je excursies online

Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Londen

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Londen

Bekijk alle artikelen