Waarom moet ik hier heen?

De Tower Bridge is gebouwd in 1894. Het is de oudste voetgangersbrug in Londen en ligt naast de Tower of London, waarnaar hij vernoemd is.

De Tower Bridge leverde bij de bouw nog een uitdaging op. De brug moest open en dicht kunnen, waardoor architect Horace Jones dit 244 meter lange ontwerp bedacht.

Architect Jones tekende ook twee torens van 65 m hoogte, doe aan weerszijden van de Theems werden gebouwd. En de torens moesten passen bij de Tower of Londen, vandaar de gelijkenis. De beroemde brug functioneert nog steeds, hij laat nog geregeld schepen door.

Meer informatie: www.towerbridge.org.uk

Regel je excursies vooraf online

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.