Waarom moet ik hier heen?

St. Paul's Cathedral is het huis van Anglicaanse bisschop van Londen. De imposante koepel is wereldberoemd. Het werd ontworpen na de grote brand in 1666. Toen had de stad dringend nieuwe gebouwen nodig.

De kathedraal werd door Christopher Wren gebouwd. De architect ligt er ook begraven. Tegenwoordig is het de zetel van de Anglicaanse bisschop van Londen.

De Triforium-rondleiding in St. Paul’s Cathedral wordt zeer gewaardeerd. In een kleine groep zoek je de minder bekendere plekjes op. Zoals de bibliotheek en een deel van de indrukwekkende koepel. En natuurlijk mag je ook naar de Whispering Gallery. Hier is iemands gefluister door de akoestiek tientallen meters verder te horen.

Meer informatie: www.stpauls.co.uk

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Kathedralen