blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

St. Paul’s Cathedral

Een van de mooiste gebouwen van Londen

De St. Paul’s Cathedral is een van de belangrijke bezienswaardigheden in Londen. De kathedraal werd door Christopher Wren gebouwd. De architect ligt er ook begraven. Tegenwoordig is het de zetel van de Anglicaanse bisschop van Londen.

De imposante St. Paul's Cathedral is het huis van Anglicaanse bisschop van Londen. De imposante koepel is wereldberoemd. Het werd ontworpen na de grote brand in 1666. Toen had de stad dringend nieuwe gebouwen nodig.

De rondleiding door St. Paul’s Cathedral

De Triforium-rondleiding in St. Paul’s Cathedral wordt zeer gewaardeerd. In een kleine groep zoek je de minder bekendere plekjes op. Zoals de bibliotheek en een deel van de indrukwekkende koepel. En natuurlijk mag je ook naar de Whispering Gallery. Hier is iemands gefluister door de akoestiek tientallen meters verder te horen.

Meer informatie: www.stpauls.co.uk

Beste tijd voor Londen

Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Boek je excursies online

Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Londen

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Londen

Bekijk alle artikelen