Westminster Abbey

Kerk waar kroningen en begrafenissen van het Britse vorstenhuis plaats hebben

Westminster Abbey is de meest bekende kerk van Londen. Hij heet eigenlijk The Collegiate Church of St Peter. Dit beroemde in gotische stijl opgetrokken gebouw stamt uit 1065. Officieel is Westminster Abbey geen kerk, maar een school.

Het is een van de meest markante gebouwen van Londen. Statig, imposant en typisch Engels. Waar talloze beroemdheden begraven liggen.

In 1579 besloot koningin Elizabeth I dat Westminster onder de verantwoordelijkheid zou vallen van een vorst en niet onder de aartsbisschop van Canterbury. Tegenwoordig is het traditioneel de plaats waar zowel kroningen als begrafenissen van leden van het Britse vorstenhuis plaats hebben.

Bekende personen begraven

In de Westminster Abbey liggen ook onder meer ontdekkingsreiziger David Livingstone, natuuronderzoeker Charles Darwin, schrijver Charles Dickens en wetenschapper Isaac Newton begraven.

Meer informatie: www.westminster-abbey.org

Beste tijd voor Londen

Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Boek je excursies online

Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Londen

Lees mijn tips

alle 11 artikelen over Londen

Bekijk alle artikelen