Waarom moet ik hier heen?

Westminster Abbey; een van de meest markante gebouwen van Londen. Statig, imposant en typisch Engels. Waar talloze beroemdheden begraven liggen.

Westminster Abbey is eigenlijk ‘The Collegiate Church of St Peter’. Dit beroemde in gotische stijl opgetrokken gebouw stamt uit 1065. Officieel is Westminster Abbey geen kerk, maar een school.

In 1579 besloot koningin Elizabeth I dat Westminster onder de verantwoordelijkheid zou vallen van een vorst en niet onder de aartsbisschop van Canterbury. Tegenwoordig is het traditioneel de plaats waar zowel kroningen als begrafenissen van leden van het Britse vorstenhuis plaats hebben.

In de Westminster Abbey liggen ook onder meer ontdekkingsreiziger David Livingstone, natuuronderzoeker Charles Darwin, schrijver Charles Dickens en wetenschapper Isaac Newton begraven.

Meer informatie: www.westminster-abbey.org

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Kerken